Last news in Fakti

15 Януари, 2014 09:00 2 107 1

5-те най-големи предателства във футбола

  • предателства-
  • футбол-
  • класация-
  • карлос тевес-
  • златан ибрахимович-
  • луиш фиго-
  • ван перси

Има ли лоялност във футбола?

5-те най-големи предателства във футбола - 1
Карлос Тевес, снимка: БТА/ AP

Замисляли ли сте се кои са най-големите предатели в историята на футбола? Предлагаме ви интересна класация с имената на петима играчи, врекли се в любов на един отбор, но сменили клубната си принадлежност в даден момент. Но не каква да е смяна – преминаване в кръвния враг!

5. Мануел Нойер (От Шалке 04 в Байерн)

Стражът блести на вратата на немския Шалке, с което приковава погледите на най-големите клубове в света. Не прави изключение и местният враг на „кралско сините” Байерн, който също иска вратаря в редиците си. Това предателство не бе прието добре дори и от феновете на баварците, които изготвиха списък със задължения за Нойер, ако иска да е част от тима. Едно от комичните правила бе стражът да прави поне по една грешка на мач (не фатална), за да могат привържениците спокойно да го псуват.

4. Робин ван Перси (От Арсенал в Манчестър Юнайтед)

Преминаването на холандеца в Манчестър Юнайтед предизвика смесени чувства у феновете на „топчиите”. Някои разбраха решението на Перси, но по-голямата част от привържениците го нарекоха най-големия предател в историята на клуба.

3. Карлос Тевес (От Манчестър Юнайтед в Манчестър Сити)

Аржентинецът запази добри отношения с феновете на Уест Хям, когато премина в Юнайтед. Следващата крачка обаче – преминаването в Сити, нямаше как да се приеме с усмивка. Тевес обясни, че е „бил изритан” от Юнайтед. Въпреки това обаче едва ли има фен на „червените дяволи”, който ще приеме играча с аплодисменти на „Олд трафорд”.

2. Златан Ибрахимович (От Интер в Милан)

Скромността и лоялността никога не са били качества, описващи Златан. След като първо подписа с Ювентус и вдигна две титли на Италия, той премина в най-големия враг на „бианконерите” от Калчополи насам Интер, припомня FTBpro. Ибрахимович обаче не се спря и години по-късно позира с фланелка на градския съперник Милан.

1. Луиш Фиго (От Барселона в Реал)

Фиго направи немислимото. След няколко успешни сезона в Мадрид той премина в Барселона – най-големият враг на Реал. Не бе изненадваща и реакцията на феновете на „Белия балет”. По време на поредното „Ел класико” към терена полетяха предмети, включително една свинска глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор