Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 10:18 3 590 10

Г-н Ел Маестро, защо?

  • футбол

Юга сякаш е несменяем за ЦСКА?

По принцип всеки може да си смени първото име и/или фамилията както пожелае. Нестор Йевтич, сега е по-известен като Нестор Ел Маестро.

Той използва схема с двама централни нападатели в ЦСКА в първите 2 кръга от пролетта. ЦСКА победи Ботев Враца и загуби от Черно море във Варна.

Не Ел Маестро да ти е фамилията, а Ел Вълшебник трудно може да издържиш спортно цял полусезон в схема с двама централни нападатели, при положение, че към момента имаш 1 типичен такъв.

Фернандо Каранга е таран в ЦСКА. Матиас Фаетон и Данило Асприля изглежда май са по-ефикасни на крилата. Данило е и в ужасна форма, спрямо първия му престой в България.

Лазар Туфегчич май е халф, не е много бърз и в момента е "замразен" на "Армията". Не съм сигурен, че е удачен за централен нападател на ЦСКА като вариативност, но да кажем, че е опция.

Ако ЦСКА не купи централен нападател и треньорът Маестро налага схема с двама такива, според мен и трета смяна на фамилията в Ел Гуардиола няма да помогне за евентуална "червена" титла.

А сега към 1 любопитен въпрос. На "Тича" Марселино Кареасо беше сменен през второто полувреме, в игра остана Амос Юга. Двамата са халфове. Смея да твърдя, че разликата във физическо отношение между Юга и Кареасо е фрапантна. Кареасо май е най-добре подготвеният физически халф в цялата лига и е готов да тича образно с дни. Юга ми прилича като телосложение на тежък таран за Втора Лига, ако тя е не много силна, както сега.

Странно е, че Ел Маестро счита, че Амос Юга е по-полезен за опорен халф от Кареасо поне според мен. Амос имаше скандално позициониране при атаката, от която дойде корнера за Черно море и единствения гол в мача.

Дали можеше съдията да даде фал срещу Юга? Възможно е, но в ЦСКА, ако изгледат запис на мача, което е логично, как ли ще коментира Нестор позиционирането на Амос Юга, когато полузащитникът загуби топката ключово в дербито.

На мен ми прилича на сиртаки-защита, метафорично.

И друго нещо, ако ЦСКА държи Юга титуляр и сякаш несменяем заради изпълнение на тъчове, където Амос е майстор, това звучи любопитно за 31-кратните шампиони.

Само 2-3 въпроса към Нестор Ел Маестро. Считате ли, че Амос Юга е по-добър за опорен халф на ЦСКА от Марселино Кареасо и защо като футболна обосновка?

И защо Кареасо беше сменен във Варна, а не Юга?

И продължение, ако двамата са на терена едновременно, това не е ли прекалено защитна тактика за гранда от стадион "Българска армия"?

Вярно е, че нямате голяма вариативност в нападение сега, но това не засяга казуса с халфовете.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    6 4 Отговор
    Пак ли ти бре ... Пфу
  • 2 Коиловци брадърс

    5 4 Отговор
    Люлякът ми замириса.
  • 3 Помак от микре

    6 4 Отговор
    През к.ро ми е за литексо и Ел минето Цецка умря
  • 4 От пейката пред входа

    3 1 Отговор
    Много станахме специалистите. Пейката отесня.
  • 5 Левски 1914

    6 4 Отговор
    Всеки може да си смени името Литекс как стана цска ТИРЕ София!

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 6 Вили Вуцов

    2 2 Отговор
    Пълен лайк е автора на тази статия . С кои крила и един централен нападател да играе Ел Мастро като няма крила .Фаетон не е крило , а Хайнц е без форма цял преден сезон и сега е муха ,Кареасо след 70мин. и няколко груби влизания срещу него и започва да се пази и губи , а за Юга да збърка за корнера но отнетите топки са безброй.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вили Вуцов

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Левски 1914":

    Всеки може да си смени името на Гюзтепе и затова и Лецки може да се казва Гюзтепе - София без това има мнгого фенове от Подуяне на този клуб.
  • 10 АБЕ

    0 0 Отговор
    Илиев ти не знаеш ли че не е виновен този ,които хапва баницата та ало ще да е АЛФ от Мулмак, кьорави овци кьорави търговци това стана с институцията ЦСКА