Last news in Fakti

13 Март, 2024 12:00 514 5

От началото на сезона в Първа лига са играли 472 играчи, oт тях 237 са чужденци

  • футбол

Исторически момент

От началото на сезона в Първа лига са играли 472 играчи, oт тях 237 са чужденци  - 1
Снимка: БГНЕС

Изминалият 24 кръг ще остане завинаги в историята на българския футбол. В него първите си игрови минути за своите отбори през сезона направиха петима чужденци – Евертон Бала от Левски, Диниш Алмейда от Лудогорец, Феликс Ебоа Ебоа от Арда, Муса Диало от Берое и Кевин Маи от Локомотив Сф. С тях петимата легионерите вече са мнозинство по нашите терени, пише "Мач Телеграф".

От началото на сезона в Първа лига са играли 472 играчи. От тях 237 са чужденци и 235 българи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фергюсън

    3 0 Отговор
    А от бежанските центрове ли са ги намерили !!
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Значи повечето играли НЕ СА БЪЛГАРИ ❗🤔
  • 3 Верно ли бе

    6 0 Отговор
    Браво ! После се чудим защо националният отбор е на нивото на Люксембург , Лихтенщайн , Андора, Малта , Фарьорски острови и Гибралтар.
  • 4 Турист от Гвинея Бисау

    1 0 Отговор
    Абе чудя се как навремето Марек, Берое, Академик София са побеждавали Байерн, Ювентус и Милан без чужденци, а сега Левски, ЦСКА, Лудогорец и останалите - пълни с цветнокожи звезди - се мъчат с отбори от Лихтенщайн. Андора, Луксембург и Сан Марино, съставени от бармали, часовникари и продаваччи на обувки?!
  • 5 Абе

    0 0 Отговор
    Само като им чета имената на съставите на "българските" отбори с имена, срамещи националните ни герои и историята ни, се чудя защо не вземем утре да изберем за президент на БФСто някой от афганистанските "инженери" дето долетяха от Австрия по въздушно капковия Шенген, белким ни оправят футбола?!