22 Януари, 2014 16:23 1 304 2

Григор: Очаквах да победя Надал

  • григор димитров-
  • надал

Българинът не скри разочарованието си от отпадането от световния номер 1

Григор: Очаквах да победя Надал - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров призна, че приема много тежко загубата от Рафаел Надал на 1/4-финалите на Australian Open. 

"В момента чувствата ми са смесени. Малко съм разстроен. Тежко е да загубих такъв мач, първият ми четвъртфинал. С излизането на корта не очаквах нищо друго, освен победа. Разочарован съм. Няма да лъжа. Но в крайна сметка трябва да си взема поуките от тази мач и да продължа напред.

Не искам да коментирам какво ми каза той на мрежата (след края на срещата). Едно е ясно, и двамата имаме огромен респект един към друг, на и извън корта. Той ми пожела късмет и подобни неща. Искам да го поздравя за победата", коментира Григор.
 
Димитров имаше отличен шанс да поведе с 2:1 сета, след като вкара силен първи сервис, но не се възползва от късия ретур на съперника и прати топката от форхенд на сантиметри в аут.
 
"Какво да кажа? Боли, но съм доволен, че взех решение да атакувам. Когато си взел едно решение, не трябва да съжаляваш. В живота е същото: правиш грешки, но те остават в миналото. Ще трябва да забравя този удар. Сигурен съм, че можеше да направя и друго нещо, но в такива мачове решенията се вземат за части от секундата. Въпросът е дали топката ще попадне вътре, или извън корта.
 
Не беше лесно след загубата на двата тайбрека. Той значително подобри играта си в четвъртия сет. Тук си каза дума и физиката. Той просто играеше невероятно. В някои моменти чувствах, че имам възможност, но реално той не ми даде никакво шансове при неговото подаване. В четвъртия сет Рафа сервираше страхотно. Много важно беше как ще започнеш в този четвърти сет. За съжаление аз допуснах ранен пробив и нещата не преминаха положително за мен".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    1 1 Отговор
    Такива неща не се очакват, а се дава всичко възможно за да се постигне!

    Надявам се, че тази година ще успее да достигне поне до няколко победи над най-големите и евентуално титла-2-3 , защо не и от някой Голям Шлем..
  • 2 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор
    ОЧАКВАЛ ЛОШО Е КАТО СЕ ВЗЕМЕШ НА СЕРИОЗНО