22 Януари, 2014 18:49 944 0

Орешарски: Вече всички се съобразяват с Григор Димитров

  • орешарски-
  • australian open-
  • писмо-
  • григор димитров

Министър-председателят поздрави Димитров за силното му представяне

Орешарски: Вече всички се съобразяват с Григор Димитров - 1
Снимка: БТА
Министър-председателят на България Пламен Орешарски изпрати поздравително писмо до Григор Димитров, по случай силното му представяне на Australian Open. Ето какво гласи то:

"Изключително съм горд да Ви поздравя с великолепното представяне в Откритото първенство на Австралия по тенис. Цяла България следеше със затаен дъх всяко Ваше движение на корта в Мелбърн и нито часовата разлика, нито работният ден попречиха на страната да изпита удовлетворението от показаната игра и изключителното постижение за българския тенис".

Пламен Орешарски изказва увереността си, че възходът на Григор Димитров, започнал още преди години, когато е обявен за най-добър тенисист в Европа за момчета до 14 години, след което печели и  титлата на 122-рото издание на тенис турнира „Уимбълдън“ за юноши, ще продължи и занапред. 
 
"Името Григор Димитров, познато преди време като името на най-талантливата млада надежда на българския тенис – първият български тенисист, спечелил турнир от Големия шлем, сега вече е марка за класен тенис. Име, с което се съобразяват всички противници, дори и водачът в Световната ранглиста на ATP – Рафаел Надал, днешен съперник на Григор Димитров – първият български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем, се казва още в поздравителното писмо на министър-председателя.
 
В заключение Пламен Орешарски пожелава на Григор Димитров да бъде здрав, да го съпътстват много късмет и много, много успехи по световните кортове.      
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА