Last news in Fakti

21 Март, 2024 19:02 1 115 1

Григор Димиров: Трябва да контролирам емоциите си, това е по-важно

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Имал съм някои впечатляващи победи, но никога не съм успявал да стигна далеч в надпреварата

Григор Димиров: Трябва да контролирам емоциите си, това е по-важно - 1
Снимка: БГНЕС


На Григор Димитров предстои участие в турнира в Маями, който не е сред успешните за него. До момента българският тенисист е стигал само до 4-ия кръг - през 2012 и 2016 г. Той даде интересно интервю пред Tennis TV, в което говори за надпреварата в Маями и на какво се дължи подобрението в играта му.

"Този турнир винаги е бил малко по-особен за мен. Имал съм някои впечатляващи победи, но никога не съм успявал да стигна далеч в надпреварата. Но не искам да мисля за това сега, по-скоро искам да се освободя от големите очаквания и от напрежението.

Трябва да контролирам емоциите си, това е по-важно дори от играта. Съвършенството не съществува, важно е как разсъждаваш в момента.

При мен подобряването е във всичко - физически, психически. Смело мога да кажа, че дори и да играя на средното си ниво, имам шанс срещу много състезатели. Идва момент, в който трябва да започнеш да правиш нещата по-простичко или по-различно. Минал съм както през големи моменти, така и през големи падения. Трябва да обичаш и победите, и загубите. Сега искам да се развивам и като играч, и като човек - двете вървят ръка за ръка", заяви Григор Димитров.

Първата ни ракета излиза на корта в Маями в събота срещу победителя от мача между чилиеца Алехандро Табило (26 г., №44 в света) и американеца Брендън Накашима (22 г., №92).


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    3 1 Отговор
    Който го може го може,за съжаление гражданина на Монако ,гришо,не го може.За тениса става дума,иначе живота и приятелките му са негови.