Last news in Fakti

27 Март, 2024 08:12 643 2

Ачерби се спаси и бе оправдан заради “н*гър”

  • футбол

Федерацията реши да не наказва защитника

Ачерби се спаси и бе оправдан заради “н*гър” - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Централният защитник на Интер Франческо Ачерби не получи сурово наказание от Футболната федерация на Италия, заради обида на расистка основа към Жуан Жесуш.

Репликата бе сигнализирана първо от футболистите на Наполи по време на мача между двата гранда на “Джузепе Меаца” преди паузата за националните отбори, а след това и с официално писмо от клуба към лигата.

След обстойно прегледани записи от срещата не е намерено нищо нередно и думата “негър” не е била изречена от устата на Ачерби към своя опонент, става ясно от доклада.

От Наполи реагираха остро след решението на Федерацията, запитвайки директорите по високите етажи на италианския футбол дали Жесуш е лъжец.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    10 0 Отговор
    Абе малоумници - не.гър не е обидна дума! Това си е нормалната дума за чернокож.

    Стига с вече с тези простотии!

    Четох, че даже са цензурирали детската книжка "Пипи дългото чорапче" - защото пишело, че баща й е не.гър.
    Ами пише - защото това си е нормална дума!

    Лицемерни западняци!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.