Last news in Fakti

31 Март, 2024 18:41 1 198 2

Без победител на Ботев Пловдив - Черно море

  • футбол

Нямаше попадения в Пловдив

 Без победител на Ботев Пловдив - Черно море - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев Пловдив и Черно море завършиха 0:0 в двубой от 26-ия кръг на шампионата по футбол.

В класирането Ботев остава 9-и с 34 точки, а Черно море е трети с 55 пункта.

Фаворит за титлата е Лудогорец. Черно море и Ботев са в битката за евроквотите, Ботев чрез евентуален бараж. Черно море има и шансове за титлата, но по-скоро на теория, разградчани имат 5 точки повече и мач по-малко.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1912

    2 4 Отговор
    Ботяф Пловдив е тима
    Столипиново е града
  • 2 Истината и само истината

    2 0 Отговор
    През лятото на 2000 г. за треньор е назначен Димитър Димитров – Херо. Под негово ръководство Велбъжд за трети пореден сезон заема 3-тата позиция в „А“ група, а освен това достига и до финала за Купата на България. На 24 май 2001 г. отборът губи с 0:1 след продължения от Литекс (Ловеч) на столичния стадион „Локомотив“.

    Дни по-късно собственикът на клуба Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).2 На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на Локомотив и за преименуване на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.

    Велбъжд възстановява съществуването си след обединение със Стефанел (Дупница) и през сезон 2001/02 участва в Югозападната „В“ група с лиценза на дупнишкия клуб. През следващото десетилетие клуба от Кюстендил неизменно е участник в третото ниво на родния футбол, като предимно се класира в средата на таблицата.