4 Февруари, 2014 11:00 1 637 0

Кои са нашите олимпийци?

  • олимпиада-
  • сочи 2014-
  • българи-
  • участие-
  • цели

Ето кои българи ще се борят за добро представяне в Сочи

Кои са нашите олимпийци? - 1
Снимка: троян21 На снимката: Бургова (вляво)

Знаете ли кои са българските представители на зимните олимпийски игри в Сочи? Екипът на Fakti.bg реши да ви запознае с тях. Ще ви представим всички наши сънародници, на които България ще стиска палци за достойно представяне, а защо не и за медал. 

Шейни 

Станислав Беньов 

Талантливият българин "хвана последния влак" за Сочи. Той е роден на 19 април 1991г, като началото на неговата кариера е през 2002г. Тази Олимпиадата ще бъде дебют за младия ни състезател. Успехите му до този момент са от световното първенство в Канада, където завърши 39-ти в олимпийския улей и 46-ти в крайното класиране. Реално шансовете за медал на Беньов са почти нулеви, но той може да постигне едно стабилно и достойно представяне.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ски-бягане

 

За първи път от 20г. насам български ски бегач влезе в топ 20 на състезание от Световната купа преди броени дни. Стори го Веселин Цинзов, който завърши 14-и в масовия старт на 15 км класически стил в Полша. През сезона роденият през 1986г. в Самоков скиор записа и 6-то, 7-мо и 8-мо място в зимната универсиада в Трентино и два пъти влезе в топ 10 в стартовете на ФИС във Франция. В по-голяма доза късмет най-добрият ни ски бегач би могъл да се промъкне в местата с медалите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вторият ни скиор в Сочи ще е натурализираният казах Андрей Гридин, който за разлика от Цинзов няма спечелени точки за Световната купа. Гридин е роден през 1988г. в Казахстан, но се състезава за България от 10.11.2013г. Пред него стои целта за достойно представяне. 

България има и представителки при женското ски бягане. Това са Антония Григорова - Бургова и Теодора Малчева. И за двете това ще е втора зимна Олимпиада след Ванкувър 2010. Бургова има 8 старта за Световно първенство като най-доброто и класиране е на тийм спринта във Вал Ди Фиеме (Италия) - 18-та.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Другата ни представителка Теодора Малчева има 10 старта за Световно първенство като върховото й постижение е 17-ото място на тийм спринт в Оберсдорф (Германия). Представителките на нежния пол в ски бягането заминават за Сочи с желанието за добро представяне и влизане в топ 20.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА