5 Февруари, 2014 10:40 1 399 0

Кои са нашите олимпийци? (Част 2)

  • олимпиада-
  • олимпийци-
  • сочи-
  • българи-
  • владимир зографски-
  • мария киркова

Мария Киркова ще бъде знаменосец на българската делегация

Кои са нашите олимпийци? (Част 2) - 1
Снимка: Уикипедия, Зографски

Знаете ли кои са българските представители на зимните олимпийски игри в Сочи? Екипът на Fakti.bg реши да ви запознае с тях. Ще ви представим всички наши сънародници, на които България ще стиска палци за достойно представяне, а защо не и за медал.

Ски скокове

Владимир Зографски

Владимир Зографски е роден през 1993 година в Самоков, син на бившия състезател и олимпиец Емил Зографски. През сезон 2010/11 става световен шампион за младежи, а същата година е избран и за най-добър млад спортист на България. В началото на тази година Зографски завърши на 37-о място в старта от Световната купа във Висла.

Първият международен старт на Зографски е за континенталната купа през януари 2005. За контитенталната купа печели три втори и едно трето място. През декември 2008 участва за пръв път в състезание за световната купа в Праджелато и се класира на 43-то място

Ски алпийски дисциплини

Мария Киркова

Мария Киркова е българска състезателка по ски алпийски дисциплини. Състезателката на Славия участва на няколко световни първенства. Киркова е и най-опитният спортист от тези, които ще представят страната ни в Сочи.

Състезателката по ски алпийски дисциплини ще бъде и знаменосец на българската делегация по време на официалната церемония по откриването на 22-те зимни олимпийски игри. В Сочи българската скиорка ще участва в две дисциплини - гигантския слалом на 18 февруари и слалома на 21 февруари.

Стефан Присадов

Присадов е роден през 1990 година в Чепеларе. Негов личен треньор е Ангел Йосифов.  Преди дни той спечели слалома за купа „Пампорово”. Той е един от малкото българи, които по професионален начин се занимават със ски алпийски дисциплини и въпреки младостта си, е утвърдена част от националния отбор на страната ни.

Георги Георгиев

Георгиев е роден през 1987 година в София. През 1999 година става вице-шампион при момчета младша възраст, а пет години по-късно повтаря постижението си при юношите младша възраст. Александър Карамфилов и Стоян Пухай от Словения са негови треньори.

Никола Чонгаров

Чонгаров е роден през 1989 година. Той е национал на България в ски алпийски дисциплини, направил отлично впечатление с класирането си на 17-то място в Суперкомбинацията от Световната купа през февруари миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА