Last news in Fakti

11 Май, 2024 21:40 1 982 10

Лудогорец грабна титла №13

  • лудогорец-
  • цска-софия-
  • шампион

Разградчани се наложиха шампионски над ЦСКА-София

Лудогорец грабна титла №13  - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Лудогорец стана шампион на България за 13-и пореден път. В емоционално дерби от 32-ия кръг в Първа лига разградчани победиха с 3:1 у дома ЦСКА-София и остават недостижими на върха в класирането със 79 точки. Двата отбора завършиха мача в намален състав след червени картони на Бърнард Текпетей и Фернандо Каранга, предава БТА.

Във втората минута Лудогорец взе аванс в резултата, след като Бърнард Текпетей беше изведен по десния фланг и подаде за Квадво Дуа в наказателното поле. Нападателят на "зелените" се обърна и се възползва от пространството, което получи от Браян Кордоба, като изпрати топката по земя във вратата на "червените".

Осем минути по-късно домакините отново организираха опасна атака вдясно. Франсиско Гомес беше изведен и подаде към Бърнард Текпетей, който шутира неточно. След точно четвърт час игра ЦСКА-София застраши за първи път по-сериозно вратата на Серджио Падт. Матиас Фаетон отправи силен изстрел към далечния ъгъл, но вратарят на домакините изби.

В 25-ата минута Дуа стреля неточно, а седем минути след това Волен Чинков показа директен червен картон на Браян Кордоба, който удари без умисъл Рик Джонатан. Червеният картон беше отменен след намесата на системата за видеоарбитраж.

В 34-ата минута ЦСКА-София изравни след гол на Фернандо Каранга. Той беше изведен от Амос Юга и изпревари Падт, който неразчетено беше напуснал наказателното си поле и се приближи към тъчлинията – 1:1.

Четири минути след началото на второто полувреме "зелените" отново поведоха в резултата. Диниш Алмейда подаде към Джонатан, който с пета върна към капитана Антон Недялков. Той със плътен удар от ъгъла на наказателното поле не остави шансове на Бусато, връщайки аванса за Лудогорец – 2:1.

В 57-ата минута шампионите достигнаха до трети гол, след като Дуа отбеляза от дузпа. До 11-метровия наказателен удар се стигна след игра с ръка на Фернандо Каранга в наказателното поле. Най-тежкото наказание във футбола беше отсъдено след намесата на ВАР. След това се стигна до грозни сцени и Каранга и Текпетей бяха изгонени с директни червени картони при сбиването между футболисти от двата отбора.

Девет минути преди края на редовното време отбраната на разградчани допусна грешка при разиграването. Това позволи на Фаетон да стреля, но Падт се справи с опасността.

Мачове от от 32-ия кръг в Първа футболна лига, първа шестица:
Крумовград - Локо (Пд) 4:1
Лудогорец - ЦСКА-София 3:1

В неделя:
Левски - Черно море (19,30 часа, Диема спорт )

Мачове от от 33-ия кръг в Първа футболна лига, седмо-десето място
ЦСКА 1948 - Славия 0:2
Арда - Ботев (Пд) 2:1

Мачове от от 33-ия кръг в Първа футболна лига, група на изпадащите
В неделя:

Берое – Пирин (17,00 часа, Диема спорт)
В понеделник:
Етър - Локо (Сф) (17,45 часа, Диема спорт)
Ботев Враца – Хебър (20,15 часа, Диема спорт)


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нацкураев

    3 4 Отговор
    знаех си, пак дръпнах напред...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 МАГАЗИН

    0 4 Отговор
    ВТОРА РЪКА 🖐
  • 4 Дъртикурти

    12 5 Отговор
    Не мога да разбера феновете на червените. Отбор нямат, играят с лиценза на Литекс в Европа, факт! Стадион нямат, Армията вече е срината до кота нула, факт! Е кажете ми какво ЦСКА продава Гришата и се маха. Всичко е сбъркано! Не е заяждане, защото и аз искам да има силен ЦСКА. Само недомлъвки. Как Гришата и Данаил Ганчеви прехвърлят акциите на някой си, говори се, че е Папазки, но всъщност той какво придобива. Лиценза на Литекс за Европа ли взима или емблемата, която е на феновете. Или и двете, плюс бутнатия стадион. Технически и юридически е някаква пълна мъгла. Нещо повече. Всички пари които наливаше Ганчев, са като заеми и кредити отпускани от една от фирмите му, мисля Литекс Комерс. Да, той покри дълговете към другите кредитори и държавата, но с пари от вътрешни междуфирмени хватки. Подарява акции, но кредитите и дълговете опрощава ли ги. Или подарявам акциите и дружеството, но който ги вземе, му става длъжник.

    Коментиран от #5

  • 5 Стига бе

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дъртикурти":

    Тва ЦСКА да не е благотворително дружество. Като са папкали за сметка на Ганчев, сега да си връщат дълговете. Безплатен обяд няма.....
  • 6 ЗеленскиТийм

    1 2 Отговор
    Пито-платено, добра е фармацията на домуса и клинтан, както за ислямска држава
  • 7 Гуцката

    8 2 Отговор
    Вчера мача отиваше на разгром, ако не беше цирка с мелето и картоните. Лудогорец е недостижим за българските стандарти. Това се учи не в движение, а предварително и систематично. Прекия им конкурент ще се запомни с титлата "вечно втори"! Същите вчера свалиха калъфката от 13 та титла на Лудогорец и си я прибраха за спомен!

    Коментиран от #9

  • 8 Помак от микре

    3 1 Отговор
    Къде са сега ибриците паро муйхъла фичо ъъъъэ
  • 9 ОфицераЗапасняк

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гуцката":

    то да си купиш името и емблемата не значи, че си купил и историята на клуба, тя няма как да бъде присвоена !!!!!!!!!!!!
  • 10 Тройка на чорбата

    1 5 Отговор
    Петица на Левски....кой да е шампион????