Last news in Fakti

9 Февруари, 2014 16:02 683 0

Андерсън триумфира в слоупстайла

  • джейми андерсън-
  • царка панцохова-
  • джени джоунс-
  • слоупстайл-
  • сочи

Джоунс зарадва Великобритания с първи медал на сняг

Андерсън триумфира в слоупстайла - 1
Снимка: БТА/AP

Американката Джейми Андерсън, която без конкуренция беше най-добра във втория манш, триумфира в дисциплината сноуборд, слоупстайл на Игрите в Сочи.

Състезанието премина с доста драматични обрати, включително и падането на Сарка Панцохова от Чехия, чиято каска се начупи на снега от удара. Тя трябваше да изчака 10 състезателки след нея, за да разбере, че все пак има медал и за нея - среброто.

Джени Джоунс пък влезе в историята на британския спорт, след като осигури първи олимипйски медал за страната, спечелен на сняг. 33-годишната Джоунс има два златни медала в Зимните игри на екстремните спортове през 2009-а и през 2010-а година в Аспен, Колорадо, а днес вече има и олимпийско отличие.

"Това е смешно и забавно! Това съм аз, това съм аз, от Бристъл, заяви Джоунс пред журналистите, които я информираха за подвига, който направи.

Всички британски медалисти от Зимни олимпийски игри до момента са били от спортове като фигурно пързаляне, бобслей и скелетон. Алън Бакстър беше спечелил бронзов медал от Игрите през 2002-а година в Солт Лейк Сити в слалома, който обаче му беше отнет заради положителна допинг-проба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА