Last news in Fakti

27 Май, 2024 12:03 571 0

Оливие Жиру и Пиоли се сбогуваха с Милан

  • оливие жиру-
  • пиоли-
  • сбогуваха-
  • милан-
  • треньор-
  • италия

Жиру ще завърши клубната си кариера във ФК Лос Анджелис

Оливие Жиру и Пиоли се сбогуваха с Милан - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Оливие Жиру се сбогува с феновете на Милан с гол в съботния забавен финал на сезона със Салернитана, равенство 3:3, което беше последният мач със седемкратните европейски шампиони за френския нападател и за треньора Стефано Пиоли.

Ветеранът Жиру се разписа за Милан в 27-ата минута на "Сан Сиро", малко след като Рафаел Леао откри резултата.

Той ще завърши клубната си кариера във ФК Лос Анджелис.

37-годишният играч си тръгва като голям любимец на феновете и ще бъде запомнен по-специално с отбелязването на ключови голове в триумфа на Милан в Серия А през 2022 г., единственият трофей, който спечели през трите си години в Италия.

Милан обяви в петък, че треньорът Пиоли ще напусне в края на сезона след изпълнените със събития четири години и половина начело.

В допълнение към Скудетото, той също изведе Милан до полуфиналите на Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА