Last news in Fakti

31 Май, 2024 10:19 840 3

Алесандро Дел Пиеро - Лоялност присъща на малцина !

  • алесандро дел пиеро-
  • ювентус-
  • лоялност-
  • емблема-
  • легенда-
  • торино-
  • футболист-
  • дел пиеро

В Торино той играе цели 19 сезона, като дори не напуска отбора, в най-тежкия му момент, когато е изваден в Серия Б

Алесандро Дел Пиеро - Лоялност присъща на малцина !  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Алесандро Дел Пиеро е истинска „емблема” и легенда на Ювентус. В Торино той играе цели 19 сезона, като дори не напуска отбора, в най-тежкия му момент, когато е изваден в Серия Б.

Ето какво споделят за Дел Пиеро други двама големи в този спорт:

Сър Алекс Фъргюсън:

"След мач срещу Ювентус, Райън Гигс и Гари Невил ме помолиха да направя всичко възможно, за да привлека Дел Пиеро в Манчестър Юнайтед, защото той буквално беше унищожил цялата ни защита и ни направи за смях. Затова и се свързах с него, но той отказа да изслуша предложението ми.

През 2006-та година, когато Италия спечели световното първенство и се заформи скандалът с мачове в Серия А, се свързах отново с него, знаейки, че и Реал Мадрид го искат упорито. Бях сигурен, че този път ще играе за нас или Реал, затова му казах:

„Алесандро, след толкова години все още те искам, не ходи в Мадрид, време е да дойдеш тук в Англия, ти ще бъдеш звездата на нашия отбор". Той само се разсмя и каза: „Мистър, мисля, че сме водили този разговор преди много години. Много Ви уважавам, но Ювентус има проблеми в момента (изпадане в Серия Б) и не мога да предам клуба и да стана страхливец точно сега“. Затова той предпочете да остане в Юве, за да вдигне клуба отново на крака и да го върне в Серия А."

Фабио Канаваро:

“Когато Ювентус бе пратен е Серия Б, се обадих на Дел Пиеро да дойде в Реал Мадрид. По това време големите клубове бяха готови да го привлекат на всяка цена. Когато му се обадих,той категорично отказа. Аз го убеждавах, че е в потъващ кораб, а той ми отговори,че истинските капитани напускат последни кораба и предпочитат да умрат, пред това да го напуснат.

През 2006 на Световното, предложих той да носи капитанската лента, но той отказа. Каза ми,че носейки лентата, ще разбера какво е да си истински капитан и да бъдеш готов на всичко за отбора. Засрамих се, но научих урок до живот.

Имаше период, в който исках да се върна в Юве,но бях прекалено засрамен. Мислех си... ще се върна в кораба, който изоставих, а капитанът ще ме чака с въпроса: къде беше ти когато беше буря и кораба потъваше”?


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даа

    13 1 Отговор
    Един достоен Крал
  • 2 Футболист и човек

    9 1 Отговор
    Истински пример за подражание.
    Легенда с главно Л.
  • 3 Генерал БожиГол

    0 0 Отговор
    Аз на тоя делпиеро веднъж му викам в съблекалнята - Пиленце мое, слушай сега. Ти може да си капитан, но аз съм Генерал от студентски град. Да си капитан е като да си генерал, но по-ниска длъжност, разбра ли ме моето момиче.