Last news in Fakti

16 Февруари, 2014 12:00 6 241 0

Ужас: Италианка избута Жекова на финала и отмъкна медала ни

  • жекова-
  • сноубордкрос-
  • сочи-
  • ева самкова от чехия-
  • медала-
  • финал-
  • жестоко избутана

Ева Самкова от Чехия спечели златото в дисциплината сноубордкрос

Ужас: Италианка избута Жекова на финала и отмъкна медала ни - 1
Снимка: БТА

Българската състезателка по сноуборд Александра Жекова остана 5-а във финала на дисциплината сноубордкрос от Олимпийските игри в Сочи.

Българката бе на една ръка ръзстояние от исторически медал за страната ни. През целия ден тя показа фантастична форма и във финалното състезание се движеше в позиция за бронзов медал, но малко преди финиша бе жестоко изблъскана от италианката Микела Мойоли, която я връхлетя в гръб, и това я лиши от отличие.

Мойоли бе дисквалифицирана за тази подла постъпка, но и това като че ли й бе малко. Тя определено се превръща в един от най-противните хора на българските фенове, тъй като отне може би единственият шанс на страната ни да се докопа до медал от Олимпиадата.

Преди това Жекова завърши на 11-о място в квалификациите с време 1:24.29 минута, в своята 1/4-финална серия отново показа класата си и остана втора (зад САмкова), което й бе напълно достатъчно, за да продължи в следващата фаза.

На 1/2-финалите Сани пак бе втора, като на финалната линия двете с лидерката Малте бяха разделени от едва няколко сантиметра в полза на канадката. Уви, именно на финалът, малшансът споходи родната ни надежда за медал и тя така и не успя стигна до него.

Шампионка в дисциплината стана Ева Самкова от Чехия.

Почетната стълбица пък допълниха съответно канадката Доминик Малте и възползвалата се от падането на Жекова французойка -  Клое Треспьош, която грабна бронза.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА