Last news in Fakti

8 Юни, 2024 10:00 1 201 3

Александър Зверев се класира на финала на „Ролан Гарос“

  • александър зверев-
  • класира-
  • финала-
  • ролан гарос-
  • открито първенство-
  • тенис-
  • тенис на корт

На финала в неделя световният №4 ще се опита да спечели първата си титла от Големия шлем

Александър Зверев се класира на финала на „Ролан Гарос“ - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Александър Зверев се класира за първи път в кариерата си за финал на „Ролан Гарос“, след като победи с 3:1 сета финалиста от последните две години Каспер Рууд с 2:6, 6:2, 6:4, 6:2.

Зверев, който отпадна на полуфиналите в Париж през 2021, 2022 и 2023 г., отстъпи пред Рууд в последователни сетове на същата фаза преди година. Този сезон обаче 27-годишният германец взе сладък реванш на „Филип Шатрие“ и за първи път в кариерата си ще спори за най-значимия трофей на клей през годината, предава БНТ.

Благодарение на успеха, за който се нуждаеше от повече от два часа и половина игра, Зверев вече има преднина от 3-2 победи в преките дуели с най-добрия норвежки тенисист.

На финала в неделя световният №4 ще се опита да спечели първата си титла от Големия шлем. Негов съперник в последния мач ще бъде Карлос Алкарас, който по-рано през деня победи драматично с 3:2 сета Яник Синер, който триумфира в началото на годината на първия мейджър турнир в Австралия.

За Зверев това ще бъде второ участие във финал в Шлема. През 2020 г. той отстъпи с 2:3 сета пред Доминик Тийм в мача за трофея на US Open. Успеха днес Зверев стана вторият германец след Михаел Щих (1996 г.), който ще спори за титлата от „Ролан Гарос“. 27-годишният тенисист е в серия от 12 последователни победи, след като триумфира и на Мастърс 1000 в Рим дни преди битките да се преместят в Париж.

В първия кръг Саша Зверев отстрани 14-кратния шампион Рафаел Надал.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми кво...

    2 2 Отговор
    Стана с Григор Димитров там?Нали се беше класирал на нещо си там или както винаги.
  • 2 завод

    0 0 Отговор
    Едно голямо Браво!
  • 3 Лего

    1 0 Отговор
    Не знам дали Алкатрас ще победи Зверчо,ама сигурно ще бъде голям финал.