Last news in Fakti

18 Февруари, 2014 09:29 1 309 0

Александра Жекова: Горда съм!

  • александра жекова-
  • сочи-
  • горда-
  • бордъркрос-
  • контестация

Състезателката бе близо до медала, но в последните метри се сблъска с италианката Микела Майоли

Александра Жекова: Горда съм! - 1
Снимка: БТА/ AP

Чувствам се щастлива и горда. Беше страхотно, че обединих толкова много хора в името на победата“, заяви пред bTV българската състезателка по бордъркрос Александра Жекова, която остана на пето място във финалната серия на Зимните олимпийски игри в Сочи.

Състезателката бе близо до медала, но в последните метри се сблъска с италианката Микела Майоли и двете паднаха на снега. Така единствено малшансът остави 26-годишната Жекова на пета позиция в крайното класиране на дисциплината.

„Смятам, че няма място за гняв и яд към италианската състезателка, защото това е спортът. Всички ние бяхме тук, за да се борим за златото – всички тези жени са не по-малко достойни от мен, за да са шампионки. За мен беше чест да съм сред тях и да се насладя на цялото това изживяване и да видя тази енергия, която всеки имаше. За нищо не ме е яд, така е било писано“, сподели още Жекова.

Чуждестранни медии посъветваха бащата на българката – Виктор Жеков, който е и неин треньор, да подаде контестация за умишлено събаряне от страна на италианката. Тандемът обаче е категоричен, че въпросът е приключен и контестация няма да бъде подавана. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА