Last news in Fakti

12 Юни, 2024 06:30 523 4

Станислав Генчев: Левски не трябва да се задоволява само с евроучастие, а да се цели най-високо

  • левски-
  • станислав генчев-
  • футбол

Пет отбора съм водил в efbet Лига и това ми дава самочувствие, че мога да се справя

Станислав Генчев: Левски не трябва да се задоволява само с евроучастие, а да се цели най-високо - 1
Снимка: БГНЕС

Новият наставник на Левски Станислав Генчев сподели своето мнение по редица теми, свързани с клуба, пред Дарик радио и dsport. Той открои целите пред отбора, а също коментира селекцията, бюджета, треньорския си щаб, методите си на игра и още много важни за привържениците на Левски въпроси.

"Винаги е хубаво да си бил футболист в Левски и да знаеш каква е обстановката в съблекалнята. Вече седем години съм и треньор. Пет отбора съм водил в efbet Лига и това ми дава самочувствие, че мога да се справя", открои той миналото си като футболист на Левски.

Той каза какво се очаква от играчите на "сините": "Всеки един футболист на Левски трябва да има самочувствие. Зад гърба си има най-голямата публика. Когато излязат на терена, трябва да са с гордо вдигнати глави и да изпълняват изискванията на треньора. Носи притеснение, когато футболист не се влага или няма резултати. Футболистите трябва да дават всичко от себе си. Нямах супер талант, но се трудих много и затова бях в най-добрите отбори в България".

"Голям плюс е Живко Миланов. Познаваме се много добре. Изискванията ни към играчите се доближават изключително много. Живко обича Левски със сърцето и душата си. Ще ми помага изключително много, заедно с Тасевски и Данчо Господинов", доволен е той от своя щаб.

"Напълно съм наясно, че 15 мача без загуба, ако са 8 победи и 7 равенства, както в Крумовград, няма да са успех", каза той за серията си в Крумовград.

Станислав Генчев открои целите пред "сините": "Левски никога не трябва да се задоволява само с евроучастие. Левски трябва да се цели най-високо. Нашата цел е да направим отбор, който да се бори за първенството и купата. Не трябва да търсим оправдания. Когато си в Левски, това е последното нещо. Трябва да се работи и да се преследват целите. Публиката винаги е помагала. Когато Левски срещу Крумовград остана с 10, публиката направи така, че да не се усети. Ние можем да се преборим за шампионската титла".

"Минимумът е две подготовки и два трансферни прозореца. През тази имаме 6 седмици. Отдавна не се е случвало. Това е напълно достатъчно за един отбор да изглежда така, както на всички ни се иска. Показал съм, че мога да се противопоставям срещу Лудогорец в миналото. Всички играят надъхано срещу Левски. Това ни показва грешките, които допускаме и ни помага да израстваме. Не трябва да чакаме помощ от другите отбори", направи прогноза Генчев за развитието на отбора.

Той коментира и бюджета на Левски: "Имаме бюджет, но не може да харчим безразсъдно. Не може да се каже, че е постна пица, но не е от най-големите. Трябва да сме внимателни в селекцията. Времето ни притиска. Колкото по-рано се присъединят новите, по-добре. След това ще е по-спокойно. Зависи от позицията, ще се наложи на някои позиции да платим трансферна сума".

"Винаги съм смятал, че гръбнакът на отбора е защитата. Вратар, централен защитник. Първо бихме дали пари за защитник и централен нападател", категоричен е Генчев за евентуалните харчове за нови футболисти в Левски.

Наставникът на "сините" благодари за подкрепата, която получава на стадион "Георги Аспарухов": "Искам да благодаря на хората за подкрепата към мен и моя щаб. Ще работим да оправдаем доверието. Различни мнения винаги ще има. Задачата ни е отборът да изглежда добре и хората да идват спокойни на мач. Да са спокойни, че ще играем добре и ще побеждаваме".

"Винаги съм показвал с моите отбори, че искам да пресираме високо противника. В Локомотив София бяхме направили най-много отнемания на топката, когато противникът изнася от аут. Не виждам причина да не го направим в Левски, особено с публиката. Ще се опитваме да отнемане топката в противниковата половина и да бележим", каза той за изискванията си към отборите си.

Темата със съдиите също не бе подмината: "Съдиите са хора, допускат грешки, когато са поставени под натиск. Нека ги оставим на спокойствие. Надявам се всичко да е феърплей и да не коментираме съдиите. Да се надяваме, че няма да има съдия, който да дойде и да отреже главата на Левски на "Герена". Искам да не пречат, а да свирят това, което виждат".

"Имам пълен картбланш за селекцията. Наско Сираков в прав текст ми каза, че нося цялата отговорност. Ако дойде момент, в който нещата не вървят, ще търси отговорност от мен. Затова ще имам пълна свобода да работя. През последните години постоянно съм бил на работа в България, наясно съм с финансовата обстановка. След като съм се съгласил с условията, съм наясно. Футболът е бизнес. Трябва да гледаме това, когато привличаме един футболист", завърши Генчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНТВЕРПЕН ,ХАМРУН ,ВАДУЦ

    0 4 Отговор
    Това са целите, че ги бият като тупани купите подуянци
  • 2 Чочо

    0 2 Отговор
    Е,след еврозните......какво има?
  • 3 Левски 1914

    4 0 Отговор
    6 пепсита за МЕНТЕТО моля!
  • 4 Бисер

    0 0 Отговор
    Да,не трябва да се задоволяват с евроучастие,трябва да спечелят европейското, и световното по футбол.