Last news in Fakti

18 Февруари, 2014 17:15 950 0

Русия и Словения напред след победи с по 4:0

  • русия-
  • словения-
  • сочи-
  • хокей-
  • плейофа

Други два плейофа ни предстоят по-късно днес

Русия и Словения напред след победи с по 4:0 - 1
Снимка: БТА

Русия се наложи с 4:0 над Норвегия в плейофен двубой за класиране на четвъртфиналите в турнира по хокей на лед на Олимпийските игри в Сочи. Важната победа за Сборная бе постигната без тимът на домакините да покажат пълния си потенциал и определено отново не вдъхна голяма надежда на феновете за достигане на крайната цел – златото.

В сряда Русия ще се срещне с Финландия на ¼-финал. Мачът е от 14:30 часа. Норвегия си тръгва от Сочи.

В друг плейофен мач, игран по-рано днес, доскорошната мечта на Словения да играе на Олимпийски игри вече е минало, след неочакван успех.

Хокеистите на дебютанта се класираха днес за 1/4-финал след победа в плейоф над Австрия с 4:0. Момчетата на Матиаж Копитар изнесоха много силен двубой, в който не позволиха на съперника си да си помисли, че може да премине в следващата фаза.

Това е и най-предното класиране на държавата със само 148 хокеисти на голямо първенство в историята им. Австрийците пък ще последват ъдбата на Норвегия и ще и се наложи да напускат безславно надпреварата.

Днес са и останалите два плейофа за място на четвъртфиналите: 19:00ч – Чехия – Словакия 19:00ч – Швейцария - Латвия

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА