Last news in Fakti

19 Февруари, 2014 16:51 1 496 0

Сензацията е факт: „Сборная“ аут от хокейния турнир

  • русия-
  • хокей-
  • финландия-
  • сборная-
  • хокей на лед-
  • отпадна-
  • аут

Въпреки големите очаквания руснаците няма да се поздравят с медал от турнира по хокей за мъже

Сензацията е факт: „Сборная“ аут от хокейния турнир - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският национален отбор по хокей на лед отпадна още на четвъртфиналите в надпреварата при мъжете на Зимните олимпийски игри в Сочи. „Сборная“, към която имаше огромни очаквания за златен медал, загуби от Финландия с 1:3 и се прости с турнира.

Финландците отбелязаха първите си два гола в първата третина, но Русия не се даде и върна едно попадение чрез Иля Ковалчук. През втората част финландците отбелязаха трети гол, но въпреки опитите на „Сборная“ до обрат не се стигна.

Руските хокеисти бяха подкрепяни от местната публика по време на целия турнир, но не се представиха по най-убедителния начин по време на груповата фаза и въпреки надеждите, че ще подобрят играта си именно в елиминационната фаза, трябва да се сърдят само и единствено на себе си.

Последното злато на руснаците от олимпийски игри е през 1992 година в Албервил. Единствените успехи на „Сборная“ обаче като самостоятелна държава, наследник на СССР, са един бронзов медал от игрите в Солт Лейк и сребро от Нагано през 1998 година.

По-рано днес Швеция също се класира на полуфиналите, побеждавайки Словения с категоричното 5:0. „Трите корони“ не срещнаха проблеми със словенците и ще се изправят срещу Финландия на полуфиналите. По-късно днес САЩ ще се изправи срещу аутсайдера Чехия, докато Канада ще мери сили с Латвия за да бъдат определени и другите полуфиналисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА