Last news in Fakti

17 Юни, 2024 00:04 1 524 7

Англия победи минимално Сърбия, но тръгна с успех на европейското

  • англия-
  • сърбия-
  • евро 2024-
  • белингам

Джуд Белингам донесе трите точки

Англия победи минимално Сърбия, но тръгна с успех на европейското - 1
Снимка: БГНЕС

Англия тръгна с минимална победа на европейското в Германия, след като победи с 1:0 селекцията на Сърбия. Единственият гол в мача дойде след само 13 минути игра, когато Джуд Белингам наказа вратата на „орлите“ и на практика донесе трите точки, предава БТА.

Още в първите минути отборът на Англия трайно се настани в половината на Сърбия, а съседите ни за първи път успяха да изнесат и задържат топката едва в шестата минута. Тимът на Саутгейт обаче откри резултата още при първото си положение в мача. В 13-ата минута Букайо Сака центрира отдясно, топката рикошира в сръбски защитник и стана удобна за Джуд Белингам, който плонжира и с глава изпревари Андрия Живкович, за да забие мощно топката в мрежата за 1:0.

В 20-ата минута капитанът на Сърбия Александър Митрович опита силен далечен удар, но топката мина много далеч от целта. След половин част игра Трент Александър-Арнолд опита шут от пряк свободен удар фронтално към вратата, но той бе блокиран от стената.

Във втората половина на първата част сърбите изравниха играта и погледнаха по-смело към вратата на Джордан Пикфорд. В последните моменти на частта в тима на Драган Стойкович се наложи принудителна смяна, като на мястото на Филип Костич в игра се появи левият защитник Филип Младенович.

В началото на второто полувреме тимът на Сърбия започна много по-агресивно играта и притесни съперника си. При добра сръбска атака Душан Влахович сгреши при последния си пас към Младенович. В 56-ата минута Александър-Арнолд стреля отдалеч, но вратарят Предраг Райкович не пое рискове и боксира топката.

В 77-ата минута резервата на "трите лъва" Джаред Боуен центрира отдясно, а Хари Кейн, който бе незабележим до този момент, надигра защитник, като прати мощно топката с глава, а вратарят Райкович я изби и тя не попадна в мрежата му и благодарение на напречната греда.

Във втория мач от груповата фаза Англия ще играе с Дания в четвъртък, а Сърбия ще срещне Словения същия ден.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    2 0 Отговор
    Сърбите страдат от това, от което и хърватите – нямат класни нападатели да им завършват атаките. Пък сърбите не си и вярваха, когато създаваха положения.
    Това ли е силната Англия, дето ми я хвалят? Много прехвалена ми се видя. 😒
    Заради Льо Ман изтървах Холандия да им видя дереджето. Нищо, другия мач.
  • 2 Крумов - Ултимативният хищник

    1 2 Отговор
    Сърбите играха много стегнато, това е първа фаза, Англия не показа нещо особено. Според мен - ще отпаднат безславно, нямат Англия качества.

    Половината попадения им бяха на ниво - "случайност".

    Радвам се на сърбите - тъй като са ни близки все пак - ние нямаме имотният шанс да подготвим футболисти и така.
  • 3 Дупничанин

    1 0 Отговор
    ". .за да забие мошно..."
    ----
    Надушвам, че сме от една порода. От кое село си? Некъде по нашио край ми се чини да си.
  • 4 Опълченци

    2 4 Отговор
    Сърбите гледаха мача от страни Дълги периоди от него топка не барнаха Те с нас едвам се добраха до равенство тръгнали Англия да бият
  • 5 Сатанайл

    3 2 Отговор
    Голям дяволски праз . Ние дяволите не понасяме футбол или друг спорт. Спортът за един по тъп и задръстен свят . Спортист умен няма както и фен такъв .
  • 6 Гост

    2 3 Отговор
    Най досадния спорт ритане на ТОПКИ.
  • 7 ЕТЪР Е ШАМПИОН

    0 1 Отговор
    Всеки който разбира от тази игра ще види че сърбите стъпиха здраво срещу прехвалените звезди от албиона и дори чисто спортно технически доминираха през по-голямата част от времето - но победата се брои на голове- сами са си виновни защото халфовата им линия се разхождаше докато Белингам пробяга на спринт половината терен и никой не го следваше зада му попречи.