Last news in Fakti

25 Юни, 2024 16:26 469 5

Кирил Десподов ще учи за треньор в НСА

  • кирил десподов-
  • учи-
  • студент-
  • нса-
  • треньор-
  • футбол

Футболист №1 на България посети Националната спортна академия, за да подаде документи и избра специалността "Футбол"

Кирил Десподов ще учи за треньор в НСА - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов стана студент в Национална спортна академия.

Футболист №1 на България посети Националната спортна академия, за да подаде документи и избра специалността "Футбол", с която се придобива професионална квалификация за треньор, пише БЛИЦ.

"Избрах да уча в Национална спортна академия, защото тук са завършили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-добрите преподаватели, които могат да дадат най-важните знания и умения", заяви четирикратният носител на титлата "Най-добър футболист на България".

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в Академията, са Петър Мицин - световен и европейски шампион по плуване за юноши и младежи, първият български световен рекордьор в плуването, спечелил квоти за предстоящите Олимпийски игри в Париж и Божидар Саръбоюков – доказан талант в лекоатлетическите скокове, медалист от световно и европейско първенство за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже.

Приемът за бакалавърските специалности на НСА продължава до 3 юли, а седмица по-късно - на 10 юли, ще бъде обявено първото класиране. Документите се подават онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна Кандидатите могат да избират между 67 вида спорт, педагогика на обучението по физическо възпитание и още много други актуални специалности, сред които треньор по бойно-приложна физическа подготовка, спортен мениджър, спортен аниматор, спортен коментатор, медицинска сестра, кинезитерапия, адаптирана физическа активност и спорт, треньор по кондиционна подготовка, уелнес и СПА консултант и др.

Академията е предпочитан университет, тъй като дипломата от НСА се признава по цял свят, а голяма част от специалистите се дипломират и с втора специалност, което удвоява шансовете им за успешна кариера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 немо

    5 0 Отговор
    оф, поредния неграмотник решил да вади диплома за виШо.. Да не е решил да се кандидатира за шеф на БФС?

    Коментиран от #2

  • 2 То от

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "немо":

    там кой ли няма тапия , та и той ?!
  • 3 ФИЗИК

    3 0 Отговор
    За какво да учи ?
    Може би ядрена физика?
  • 4 сигурни ли сте

    1 0 Отговор
    Да не се е записал в Националната Сокър Асоциация?
  • 5 777

    0 0 Отговор
    Десподов