Last news in Fakti

29 Юни, 2024 17:25 839 3

Донарума предупреди: Не трябва да допускаме грешки тази вечер

  • евро 2024-
  • джанлуиджи донарума-
  • донарума-
  • италия-
  • швейцария-
  • футбол

Тази вечер Италия се изправя срещу Швейцария в изключително тежък сблъсък за място на четвъртфиналите

Донарума предупреди: Не трябва да допускаме грешки тази вечер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вратарят на италианския национален отбор Джанлуиджи Донарума говори какво очаква от 1/8-финалния мач на Европейското първенство с отбора на Швейцария.

„Швейцария е физически силен отбор, усеща се на терена. Трябва да сте готови да се адаптирате с напредването на играта. Преминаването в атака с пас или дълга топка напред може да бъде различно. Те действат агресивно и трябва да правим възможно най-малко грешки“, цитира Донарума пресслужбата на УЕФА, предаде БТА.

Двубоят между Швейцария и Италия е днес, 29 юни. Началото е в 19:00 часа.

Старши-треньорът на националния отбор на Швейцария по футбол Мурат Якин се надява неговите футболисти да поднесат изненада срещу Италия на осминафиналите на Евро 2024. Неговият тим се изправя срещу действащите шампиони в събота в Берлин и докато Якин се възхищава на тактическия футбол на Италия, той каза, че настройката на собствения му състав е по-важна за него.

Италия завърши 1:1 срещу Хърватия и продължи във фазата на елиминациите, но въпреки че Якин не планира големи промени, той искаше да държи опонентите си нащрек. "Ние си написахме домашното, не само разглеждайки тези три мача на Италия тук, но и предишните им преди този шампионат. Винаги сме биливъзхитени от това как Италия може да смесва нещата по отношение на играчи и форма", каза треньорът на пресконференция.

"Готови сме за Италия, това е домът на тактическия футбол и аз харесвам начина, по който правят нещата - те се защитават като едно цяло, маркират с хора по целия терен... не много отбори го правят", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ю ка ка

    2 0 Отговор
    Хахахаа вече сте аут! По-малко време за татуси и чалготеки, повече време на терена тренировки.
  • 2 Слаб мач за Италия...

    2 0 Отговор
    Срам за италианския футбол....
  • 3 дедо Флашко

    1 0 Отговор
    Госпожа Рума не позна.