Last news in Fakti

1 Юли, 2024 06:30 879 1

Мексико аут от Копа Америка след ВАР и голова разлика

  • северна америка-
  • мексико-
  • еквадор-
  • футбол-
  • копа америка

Еквадор имаше предимство през първото полувреме и създаде няколко положения за гол

Мексико аут от Копа Америка след ВАР и голова разлика - 1

Шампионът на Северна Америка Мексико направи нулево равенство с Еквадор в мач от група „В“ на Копа Америка 2024 и по този начин отпадна от турнира заради по-лоша голова разлика за сметка на съперника си. „Ла Три“ от своя страна едва за трети път от последните 10 издания на шампионата на Южна Америка се класира за четвъртфиналите, където ще срещне шампиона Аржентина.

Мексико аут от Копа Америка след ВАР и голова разлика

Еквадор имаше предимство през първото полувреме и създаде няколко положения за гол. Най-опасното от тях беше удар на Кендри Паес от фаул, но Хулио Гонсалес успя да се хвърли в отчаян плонж и да избие покрай гредата. Ситуацията се промени след почивката. Мексико беше по-активният отбор. „Ацтеките“ на три пъти искаха дузпи за нарушения срещу Сесар Уерта, Херарто Артеага и Сантяго Хименес, но наказателни удари не последваха след намесата на ВАР. При една от ситуациите пред вратата на Еквадор след удар на Хименес топката се отби от гредата.

Мексико аут от Копа Америка след ВАР и голова разлика

В другия мач от групата Венецуела затвърди перфектния си старт на Копа Америка и записа трета поредна победа, надвивайки Ямайка с 3:0. Бившият нападател на ЦСКА Жорди Кайседо този път не взе участие в мача. И трите гола в полза на „Ла Винотино“ паднаха след почивката, а първото място в група „В“ означава, че еквадорците на четвъртфиналите ще играят срещу Канада.

Мексико аут от Копа Америка след ВАР и голова разлика

Още в първите 10 минути на второто полувреме Венецуела реши мача в своя полза, след като вкара два бързи гола. Едуардо Бейо откри резултата само две минути след почивката, а в 56-ата минута а Саломон Рондон удвои аванса на „Ла Винотино“. Крайният резултат беше оформен от Ерик Рамирес пет минути преди изтичането на редовното време на мача.

След приключването на мачовете в групата Венецуела зае първото място с пълен актив от 9 точки. Еквадор завърши на второ място с четири точки и по-добра голова разлика от Мексико (също с 4 точки). Ямайка остана на последната позиция без спечелен актив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванк0-1

    1 0 Отговор
    Жорди Кайседо е еквадорец,а не е от Венецуела,ама карай,нема нищо нали е футболист