Last news in Fakti

24 Февруари, 2014 22:33 896 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион

  • реал мадрид-
  • барселона-
  • атлетико мадрид-
  • примера дивисион-
  • резултати

Испанското първенство има нов лидер

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - 1
Снимка: БТА/АР

25-тият кръг от испанската Примера дивисион предложи много интересни сблъсъци на феновете. Първенството има нов лидер след като Реал Мадрид задмина Барселона и Атлетико Мадрид след грешни стъпки на доскорошните водачи. Класирането около местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, също се завърза. 

Ето и всички резултати: 

Валядолид - Леванте - 1:1

Валядолид и Леванте завършиха 1:1 в първия мач от 25-я кръг от Примера дивисион, и повече загубиха, отколкото спечелиха нещо от двубоя. Валядолид можеше да се изравни с Малага на границата на зоната на изпадащите, а Леванте - да се доближи до Зона УЕФА, но и двата състава след ремито останаха без напредък. Точно обратното - след изиграването на всички срещи от кръга, тимовете загубиха позиции. Леванте са 9-ти с 33 точки, докато Валядолид остана в опасната зона с 22 пункта.
 
Виктор откри за гостите в 25-та минута, като засече с глава центриране от пряк свободен удар. В 52-та Хави Гера изравни, като изненада Кейлор Навас със своя шут.

Реал Мадрид - Елче - 3:0

Реал Мадрид спечели втора поредна класическа победа, надделявайки с 3:0 срещу Елче. Белите отново бяха без звездата си Кристиано Роналдо, който загуби обжалването на наказанието си и трябваше да изтърпи и третия мач извън терена след червения си картон срещу Атлетик Билбао. Въпреки това белите отново нямаха проблем и спечелиха. Хавиер Ияраменди откри резултата през първото полувреме с удар извън наказателното поле и лек рикошет в защитник.

В средата на второто полувреме Гарет Бейл вкара феноменален гол с невероятен удар от 25 метра, а крайният резултат бе оформен от влезлия като резерва Иско десет минути преди края.

Така тимът на Карло Анчелоти продължава без грешка от началото на годината и оглави Примера. Елче е на 14-ото място.

Селта Виго - Хетафе - 1:1

Селта Виго се измъкна с 1:1 срещу останалия с десет души отбор на Хетафе, като остави гостите от Мадрид без победа от 10 мача насам. Все пак те са на 16-то място с 26 точки, 4 над зоната на изпадащите.

Анхел Лафита откри резултата в 20-ата минута за столичани, но Лисандро Лопес получи втори жълт картон в 52-ата минута и ги остави десет на терена.

Галисийците все пак стигнаха до точката благодарение на точното изпълнение на Рафиня Алкантара, който се разписа 7 минути преди последната съдийска свирка. Рафиня преодоля двама защитници, дриблирайки от ляво, преди да изстреля топката до гредата. 

Реал Сосиедад - Барселона - 3:1

Реал Сосиедад изигра невероятен мач и спечели впечатляваща победа с 3:1 над Барселона. След активна игра баските откриха резултата в 32-та минута, когато след центриране пред вратата Горка Елустондо притисна Алекс Сонг и камерунецът си вкара автогол. Барса обаче изравни резултата само 4 минути по-късно след страхотен гол на Лео Меси.

След почивката обаче Реал Сосиедад бе по-активният отбор и реши всичко с два бързи удара в рамките на пет минути. Първо грешка на Марк Бартра доведе до пробив на Карлос Вела и гол на Антоан Гризман.
След това пък Гризман изведе Сурутуса зад защитата, той изпревари Валдес и засече в мрежата. До края Барса не можа да направи нищо, а домакините удариха и греда.

Така Барса вече за пети пореден път не може да победи Сосиедад на този стадион, като в този период има две равенства и три загуби. След загубата пък каталунците сдадоха лидерската си позиция, като вече изостават на три точки от вечния съперник Реал Мадрид.

Разочарованието на гостите пък бе допълнено и от червения картон, който получи треньорът Херардо Мартино на полувремето за простести срещу съдията.

Алмерия - Малага - 0:0

Отборите на Алмерия и Малага не успяха да излъчат победител в опашкарското дерби на Примера Дивисион. Двата тима се намират малко над зоната на изпадащите и имаха остра нужда от точки, но в крайна сметка нито един от не успя да стигне до успеха.

Мачът в Алмерия приключи при нулево равенство, а положенията пред двете врати не изобилстваха.
Точката изкачи с една позиция в класирането отбора на Алмерия и той вече заема 15-то място с актив от 26 точки.  Малага пък остава на 17-та позиция с точка по-малко.

Райо Валекано - Севиля - 0:1

Райо Валекано понесе минимално домакинско отстъпление с 0:1 от Севиля. Единственото попадение срещата бе дело на Коке, който се разписа във вратата на бившия си отбор в 57-ата минута, а с това сведе до минимум шансовете на Райо за оцеляване. 

В 83-ата Севиля остана с 10 човека заради втори жълт картон на Висенте Ибора, но въпреки численото предимство Райо Валекано не успя да стигне до равенството. Тимът е в дъното, на предпоследното 19-о място с 20 точки, докато Севиля е на осмата позиция с 35 т.

Бетис - Атлетик Билбао - 0:2

Атлетик (Билбао) запрати Бетис към изпадане след успех с 2:0 като гост на неговия „Бенито Виямарин” пред над 28 000 души в 25-ия кръг на Примера. През седмицата севилци играха в Лига Европа, но днес инкасираха трета поредна загуба в Ла Лига и за капак завършиха с 9 души след червени картони в двете полувремена.

Бедите за Бетис започнаха в 32-ата минута, когато Дамиен Перкис направи дузпа и Икер Муниаин я вкара за 1:0. 8 минути по-късно Перкис си изпроси втори жълт картон и Бетис остана с 10 човека. По неговия пример и Лоренцо Рейес си изкара втори жълт картон и ситуацията стана критична – Бетис беше вече с 9 души в 58-ата минута.
 
9 минути преди края Сусаета получи отляво, центрира меко на втора греда и резервата Гийерме с глава вкара втори гол броени секунди след влизането си в игра.
 
Баските са 4-ти с 47 точки и имат 4 точки аванс пред петия Реал (Сосиедад). Бетис пусна котва на дъното с 14 точки и цели 11 го делят от спасителното 17-то място, а изпадането тегне над отбора.

Валенсия - Гранада - 2:1

Отборът на Валенсия победи Гранада с 2:1 след страхотен обрат на „Местая”. Пити откри за гостите, но с голове на Пако Алкасер и Рубен Везо домакините успяха да се наложат. След нулево първо полувреме Франсиско Медина – Пити откри резултата в полза на гостите в 47-ата минута, а в 64-тата „прилепите” стигнаха до изравняване чрез Пако Алкасер. Победното попадение за домакините отбеляза Рубен Везо в добавеното време на двубоя.

След победата Валенсия си излезе на 7-ото място с 35 точки. Гранада остава 13-ти с 27 точки след 25 изиграни мача.

Осасуна - Атлетико Мадрид - 3:0

Атлетико (Мадрид) загуби с 0:3 гостуването си на Осасуна в мач от 25 кръг на Примера дивисион и седмица преди дербито с Реал (Мадрид) изостава на три точки от Кралския клуб. Осасуна откри резултата още в шестата минута при заучено изпълнение на корнер, при което Алехандо Сухедо се оказа непокрит на далечната греда.

Емилиано Арментерос, който подаде за първия гол, удвои в 21-ата минута, възползвайки се от грешка в защита на Хуанфран. Роберто Торес се разписа три минути преди почивката.
 
Успехът изкачи Осасуна на 12-о място в класирането с 29 точки, на седем над зоната на изпадащите. Атлетико е трети с 60 точки, колкото има и вторият Барселона. Лидер е Реал (Мадрид) с 63.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА