Last news in Fakti

27 Февруари, 2014 10:30 1 141 0

Топ 5 на младите футболисти в света (част 2)

  • таланти-
  • бъдеще-
  • футбол-
  • надежди-
  • звезди

Вижте кои младоци показват умения, които могат да ги направят най-добрите в света

Топ 5 на младите футболисти в света (част 2) - 1
Снимка: БТА

В света на футбола винаги е имало млади играчи, които показват качества да се превърнат в големи звезди. Много от тях се провалят по една или друга причина, но примерите за тези, които успяват да задържат и да вдигнат нивото си не са един или два. Днес Ви представяме топ 5 на младите футболисти, които загатват за превръщането си в световни футболни звезди.

5. Валмир Бериша (Халмстад)

Бериша е шведски централен нападател, само на 17 години. През миналия сезон той блесна на световното първенство за юноши до 17 години в ОАЕ. Стана голмайстор на турнира със 7 попадения и помогна Швеция да стигне до бронзовите медали.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Рахийм Стърлинг (Ливърпул)

Стърлинг вече е познато име на световната сцена. 19-годишното крило вече е важна част от състава на Ливърпул, а още в края на 2012-а направи своя дебют за мъжкия национален отбор на Англия в приятелската среща с Швеция. Той дори има шанс да попадне и списъка от 23-ма футболисти на Рой Ходжсън за световното първенство в Бразилия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Серж Гнабри (Арсенал)

Гнабри през този сезон дебютира за първия отбор на Арсенал и вече има 7 мача и 1 гол с екипа на лидера във Висшата лига. 18-годишният офанзивен полузащитник е с произход от Кот д’Ивоаор, но всъщност защитава цветовете на Германия, през чиито всички юношески формации е преминал. В Арсенал е от 16-годишен, където премина от Щутгарт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Виктор Фишер (Аякс)

Датчанинът Фишер е на 19 години и играе като ляво крило. Вече има 6 мача за националния отбор на своята страна. Дебютира за Аякс през 2012 г. и оттогава е натрупал 55 мача във всички турнири с екипа на гранда от Амстердам, в които е реализирал 16 гола.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Курт Зума (Сент Етиен)

Зума е считан за най-перспективния централен защитник не само във Франция, а и в световен мащаб. Бе част от националния отбор на "петлите" до 20 години, който през 2013-а спечели световната титла. За Сент Етиен 19-годишният бранител вече играе 3-ти сезон и има над 50 мача и дори 4 гола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА