10 Юли, 2024 07:30 1 817 4

Изумително постижение за Испания

  • ла фурия-
  • франция-
  • футбол-
  • испания-
  • евро 2024

"Ла Фурия" отстрани Франция след 2:1 на полуфинала и ще спори за трофея в неделя в Берлин срещу победителя от Нидерландия - Англия

Изумително постижение за Испания  - 1
Снимка: БГНЕС

Испания се превърна в първия отбор в историята на европейските първенства, който е постигнал 6 поредни победи в рамките на един турнир. "Ла Фурия" отстрани Франция след 2:1 на полуфинала и ще спори за трофея в неделя в Берлин срещу победителя от Нидерландия - Англия.

В групата испанците надвиха Хърватия с 3:0, Италия с 1:0 и Албания с 1:0. На осминафинала размазаха Грузия с 4:1, а на четвъртфинала ликуха срещу домакина Германия с 2:1 след продължения.

С петия си финал на европейско първенство Испания изостава по този показател само от Германия - 6. В предишните 4 испанците губят само веднъж - през 1984 г. от Франция.

В неделя "Ла Фурия" ще преследва четвъртата си европейска титла след триумфите през 1964, 2008 и 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 1 Отговор
    Не може във френският отбор, един бял да свърши цялата черна работа!
  • 2 Политкоректен

    15 2 Отговор
    Всъщност, ако сме справедливи, Испания е единственият отбор до тук показал качества да е Европейски шампион. Останалите разчитат все на шанс, късмет, дузпи или помощ от ВАР.
  • 3 да започнете да се ограмотявате

    7 0 Отговор
    и кое му е измумителното??? що за глупости пишете ? изумително щеше да е ако грузия бяха стигнали до тук но испания си е отбор от класа и с голяма футболна история не веднъж са били европейски шампион ! и като спечелят турнира каво ще е тогава умопомрачително изумление ли?
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    ИЗУМИТЕЛНО щеше да е , ако отборът НЕ ОТБЕЛЯЗАЛ досега нито един гол от игра беше станал Еврошампион без гол от игра‼️