10 Юли, 2024 11:59 685 1

Шефът на съдиите: Гледните точки ще бъдат повече

  • бфс-
  • съдийство-
  • футбол-
  • давид борбалан

Камерите ще помагат и при наказателни удари, както и по-специални ситуации

Шефът на съдиите: Гледните точки ще бъдат повече - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз (БФС) Давид Фернандес Борбалан се срещна с представителите на медиите в Заседателната зала в Ректората на НСА (етаж 3), където запозна обществеността за новостите преди началото на сезона.

"Гледните точки ще бъдат повече. Ще имаме чудесна гледна точка на голлинията. Камерите ще помагат и при наказателни удари, както и по-специални ситуации. Имали сме подобни случаи, в които двамата играчи са толкова близо един до друг, че единият крие другия. Сега тези камери ще помагат да бъде определена най-близката точка до голлинията и така ще бъде установена засадата.

Още нещо, с което можем да се похвалим, е, че от първия кръг ще качваме обучителни видеа и обяснения от съдийската комисия за взети решения. Смятаме, че така ще облекчим работата на журналистите. Нещо, което искаме да въведем в нашия шампионат и да спазим препоръката на УЕФА, е да има по-специално отношение към капитаните. В спорни ситуации те трябва да получат обяснение по най-краткия и учтив начин от главния съдия.

Съдийската комисия разпространи имейли за напълно безплатни лекции за новостите и спорни ситуации. Краткото обучение е около 45 минути и носи информация".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    3 0 Отговор
    Тоя българин ли е?