26 Юли, 2024 22:30 1 567 0

Георги Градев с нова позиция по случая с Антъни Иванов и Антидопинговия център

  • антъни иванов-
  • плуване-
  • спорт-
  • георги градев

Смятам, че е от обществен интерес да споделя какво става в Антидопингов център

Георги Градев с нова позиция по случая с Антъни Иванов и Антидопинговия център - 1

След заформилия се по-рано днес скандал между адвоката на плувеца Антъни Иванов – Георги Градев и родния Антидопингов център, специалистът по спортно право излезе с позиция в своя профил във Фейсбук.

Ето както написа Георги Градев, публикуваме текста без редакторска намеса:

Смятам, че е от обществен интерес да споделя какво става в Антидопингов център.

По мое мнение, Антидопингов център е сбирщина от некомптентни пенсионерки, които мафията в спорта използва като бухалка срещу непокорни атлети като Антъни Иванов - Antani Ivanov.

В решението на Спортния съд в Лозана ясно е казано, че наказанието на Антъни е 2-годишно, считано от 10.10.2022 г. и че от него следва да се извадят 15 дни за изтърпяното временно спиране на правата му. Следователно наказанието му изтича след 2 месеца на 25.9.2024 г.

В допълнително обяснение от арбитъра по делото се казва, че въпросът дали периодът, през който обжалваното решение е било спряно, трябва или не трябва да се зачита за целите на изчисляването на периода на лишаване от права, никога не е бил повдиган или обсъждан от страните по време на производството и затова не се е наложило да се произнесе.

ПРАВОТО Е ЗА БДЯЩИТЕ, А НЕ ЗА СПЯЩИТЕ!

Напомням, че Антидопингов център неправилно обвини Антъни в пропусната проверка през януари 2022 г. и се наложи БОК и УАДА да помагат с преквалифициране на обвинението на "неправилно подадена информация", за да спасят подопечните на д-р Заркова от огромен срам.

Интерес в мен представялва новата ал. 2 в чл. 52 от Наредбата за антидопинговата дейност. Целта на тази нова наредба, която противоречи на ал. 10.14.2 от Световния антидопингов кодекс, е служителите в Антидопингов център да провеждат допълнително, ненужно обучение, за да усвоят едни пари от държавата. Това е "законно" източване на държавата, което трябва да се спре незабавно!

Антъни Иванов няма да се съобрази с мнението на мафията! Той ще се завърне към тренировки с клуб още утре (днес беше на изслушване в съда в Лозана по делото с World Aquatics). Ако мафията тръгне отново срещу него, няма да се поколебая да дам всички на прокурор и под съд!

НЯМА ДА ОСТАВЯ ШАЙКА НЕВЕЖИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ БАБИЧКИ ДА ТЕРОРИЗИРАТ БЪЛГАРСКИТЕ СПОРТИСТИ!

Георги Градев с нова позиция по случая с Антъни Иванов и Антидопинговия център

Георги Градев с нова позиция по случая с Антъни Иванов и Антидопинговия център

Георги Градев с нова позиция по случая с Антъни Иванов и Антидопинговия център

Георги Градев с нова позиция по случая с Антъни Иванов и Антидопинговия център


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА