4 Август, 2024 14:38 1 276 10

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински: Заставам зад нормалността в спорта и живота

  • красимир-
  • инински-
  • бокс-
  • каменова

Подкрепям на 100 процента Светлана Каменова и нашите треньори, обяви той

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински: Заставам зад нормалността в спорта и живота - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази подкрепата си към Светлана Каменова след загубата на националката в категория до 57 килограма на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бокс в Париж. Инински пристигна в "Арена Норд" за двубоя и изгледа от трибуните мача на Каменова срещу тайванка Лин Ю-тин, а след срещата той излезе с официална позиция по случая, предава БТА.

"Подкрепям на 100 процента Светлана Каменова и нашите треньори. Тя не заслужаваше това, което ѝ се случи. Заставам и зад официалните позиции на Българския олимпийски комитет и Министерството на младежта и спорта. Заставам зад нормалността в спорта и живота като цяло!“, заяви Красимир Инински.

Треньорът на женския национален отбор на България Борислав Георгиев се появи след двубоя пред журналистите с лист, на който беше написано на английски: "Аз съм ХХ, Спасете женския спорт", визирайки, че жените имат две Х-хромозоми, а при мъжете има и Y-хромозома.

Лин Ю-тин беше дисквалифицирана от Международната боксова асоциация на последното Световно първенство в Ню Делхи през март миналата година, тъй като не премина теста за пол. Тогава азиатката стигна до бронза, но медалът ѝ беше отнет и връчен на Каменова, която преди това тайванката беше победила с 3:2 съдийски гласа на четвъртфиналите.

Въпреки всичко Лин, която е двукратна световна шампионка, беше беше допусната до участие в олимпийския турнир при жените и вече си осигури бронзово отличие с класирането за полуфиналите днес.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    19 0 Отговор
    Само с плакати няма да стане! Трябва официална протестна нота от БОК ,от НС, правителство и Българската федерация по бокс до МОК с искане за тест за хромозоми и доказване половата идентичност на двамаата боксьори ,които публично бият в Париж жени. Освен това да се атакува и съдийството на мача на Светлана. Мисля,че може да се потърси и присъединяване на Италия ,Унгария и други държави,чиито жени боксьорки отпаднаха от двамата мъже
  • 2 Историк

    3 16 Отговор
    "тъй като не премина теста за пол"

    Това е откровен руски фейк, а въпросната федерация е лишена от МОК от права да организира олимпийския боксов турнир именно поради факта, че не се управлява прозрачно и взема еднолични и необосновани решения.

    Например въпросната не е представила НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за твърденията си за пола на въпросните две състезателки.

    Коментиран от #6

  • 3 1111

    2 10 Отговор
    Има някъв конфликт между МОК и ибф,и са подбрали за жертва беззащитната ортодоксална християнка имане халиф,идва от слаба държава,без лоби,и затова двете организации не показват документи,а само голи приказки ,дано имане издържи психически на тормоза
  • 4 Пецата

    4 13 Отговор
    Нашите са куци коне и затова отпадат 😆 това си е нормалност.
  • 5 Българка

    11 1 Отговор
    "Нямам думи. Мисля, че ни ограбиха в този мач. Представителката на Тайван не искаше единоборства, бягаше през цялото време, играеше адски мръсно. Още в първия рунд беше за официално предупреждение за поне пет удара с лакът, държеше. Разби устата на Светла с лакът. И тия циркаджийски работи, където се хвърляше и падаше като Роналдо за дузпа. Въобще, възмутен съм от панаира, който се разиграва тук. Набедили са ги да ги направят шампионки тези и това е. Очаквах го, но се надявах и да има разумни хора, честни. Такива, които ще гледат реално мача и ще подкрепят женския спорт. Подкрепата от МОК за тези състезателки се пренася 100 процента върху съдиите. Естествено, когато шефовете подкрепят нещо, ти работиш за тях и ти ще го подкрепяш", коментира още българският треньор Борислав Георгиев."
    И сега какво? Как ще отстоява България искане за справедливост? Или битките на Пеевски са по-важни от спазване на моралните и законови разпоредби. недопустимо е побой от мъже над жени да е олимпийски спорт

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Разбрахме те от кои си. Няма нужда повече да тръбиш.
  • 7 Проблема е кремльов,а не имане

    2 15 Отговор
    Президентът на международната федерация руснака умар кремльов трябва да бъде изгонен на секундата,сестра му е женена за шефа на охраната на сатрапа Путин
  • 8 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Тепърва ще има насадени "шампиони", "първенци", "любимци на народа" и т.н., по директивата за новото нормално. И ще ви убедят, че е по волята на народа. Но, вие си му викайте демокрация, щом така ви харесва.
  • 9 Системни нарушения

    2 4 Отговор
    Международната боксова федерация е изхвърлена от МОК,в лос Анджелис 2028 няма да има бокс заради нелигитимния умер кремльов,има решение на арбитражния съд в Лозана,за провеждане на нови избори

    Коментиран от #10

  • 10 сърбежите на козяшкия тролей

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Системни нарушения":

    Абе важното е да има танци на пилон или белиденс розови спортове - какви са тия бойни олимпийски спортове? Боксьорите да отиват в свободните боеве за да могат господарите да изкарат някой друг милион а и да има зрелища за рендосаните като твоя милост!