24 Август, 2024 21:05 1 895 15

ЦСКА с нов резил – загуби гостуването си на Арда

  • цска-
  • арда-
  • кърджали-
  • цска софия-
  • първа лига-
  • томислав стипич

ЦСКА допусна четвърта загуба от пет мача в българското първенство

ЦСКА с нов резил – загуби гостуването си на Арда - 1
Снимка: БГНЕС

Арда надигра ЦСКА-София с 2:1 в мач от шестия кръг на Първа лига. Това бе първа победи на тима от Кърджали над "червените" в професионалния футбол. Арда вече има три победи от три домакинства през кампанията, а тимът на Томислав Стипич допусна четвърта загуба от общо пет мача. Чинонсо Офор и Иван Тилев дадоха комфортна преднина на Арда, Годуин Коялипу отбеляза дебютното си попадение за "червените" пет минута преди края на редовното време, предаде БТА.

Треньорът на ЦСКА-София Томислав Стипич предприе изненадващ ход, като пусна като титуляр в средата на терена 19-годишният Юлиан Илиев, който получи дебютни минути с червената фланелка в първия кръг срещу Лудогорец.

В седмата минута Тибо Вион опита неуспешен финт пред вратата на гостите, от което се възползва Борислав Цонев, но шутът му бе блокиран. В 13-ата минута Тобиас Хайнц нанесе първи точен удар за гостите, които изиграха мача с резервния си черен екип. Три минути след това и Годуин Коялипу отправи точен удар, но те не представляваха заплаха за вратаря на Арда Анатолий Господинов.

В 27-ата минута се стигна и до най-чистото положение до момента. Велковски центрира отляво, а Станислав Иванов се измъкна зад защитата и стреля от въздуха, но топката бе в обхвата на Густаво Бусато и бразилският вратар успя да избие с една ръка. В 32-рата минута вратарят на тима от Кърджали Господинов предвидливо излезе и изби с шпагат топката пред новия таран на "червените" Коялипу. В 42-ата минута Джелал Хюсеинов от домакините разпредели топката към Густаво Каскардо, който центрира без забавяне и Чинонсо Офор премаза във въздуха Браян Кордоба и с глава заби топката в долния ляв ъгъл на Бусато, без вратарят да успее да реагира.

В добавеното време на първата част след изпълнение на корнер непокритият Християн Петров от ЦСКА-София стреля мощно с глава, но топката се отби в десния стълб и се върна на терена, като при последвалото разбъркване последва нов ъглов удар.

В самото начало на второто полувреме софиянци пропуснаха още една възможност да изравнят. След изпълнение на корнер Джонатан Линдсет, Улауш Скаршем и младият Юлиан Иванов нанесоха последователни шутове, но топката не влезе в мрежата над Господинов. В 53-ата минута авансът на Арда стана 2:0. Станислав Иванов финтира прокара топката между краката на национала Християн Петров и подаде успореден пас надясно към непокрития Иван Тилев, който с левия крак прати топката зад гърба на Бусато.

Томислав Стипич веднага реагира и вкара в игра Матиас Фаетон и Петко Панайотов на местата на инертните Тобиас Хайнц и Марселино Кареасо. В 74-ата минута Коялипу от гостите пай-после се измъкна зад защитата, но Господинов излезе бързо и изби удара му в крак в корнер.

В ответната бърза атака Офор изведе Борислав Цонев отдясно, като юношата на Левски отправи силен удар в напречната греда, топаката се върна на терена, а Димитър Велковски стреля при добавката покрай левия стълб. В 82-рата минута резервата на Арда Илкер Будинов получи пас от Офор и надбяга с лекота Кордоба, като излезе сам срещу Бусато, но стреля над вратата.

В 85-ата минута настоятелната игра на Коялипу от ЦСКА-София даде резултат. След изпълнение на пряк свободен удар почти от аутлинията таранът на "червените" бе забравен на задна греда от Емил Виячки и вкара с глава в опразнената врата на Арда. В добавеното време първо Димитър Велковски пропусна за Арда, след като Бусато парира удара му. В 93-ата минута Петко Панайотов от ЦСКА-София бе близо до изравняването, но ударът му с глава мина близо до левия стълб. Арда се изкачи на седмо място в класирането, ЦСКА-София остана на 13-а позиция с равни точки с Крумовград. В следващия кръг тимът посреща Ботев (Пловдив) на стадион "Локомотив" в София.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росен

    17 30 Отговор
    Ще търсите на Гришата опашката..... Разни животни, animal-i и т.н. Пари нямате, Пари нямате а искате да командирите... е няма как да стане. Поздрави от Арена Арда.
  • 2 Росен

    15 30 Отговор
    Ааа и друго. Попълнете въглещния състав, че видях 2-3 от белите. Може би ви пречи, че не сте събрали цялата Северна Африка
  • 3 Ганчев ликвидира армията,факт

    21 30 Отговор
    Отбора го съсипа гюнер Ганчев,дето ограби земята в парка на свободата,най скъпата в цяла България,гащника още е собственик,50 процента са на сина му,и 50 негови в една фалшива фондация,измислена специално за схемата
  • 4 Росен

    8 30 Отговор
    Така така, давайте минуси. Абе Вие луди сте?! Нерде Ямбол нерде Стамбул. Какво беше и е Гришата, и какво са тези северно-ромски собственици. Явно не сте Цска-ри. Гришата поне хабер от спорт има! А тия?! На кого дадохте клуба си въобще осъзнавате ли...
  • 5 Ганчеви забогатяха покрай ЦСКА

    15 31 Отговор
    Ганчев каза че взел за 4 години ,80 милиона от ЦСКА,а той давал милион,тия пари му стигали,и не му трябва да е шампион ,схемата му беше да заграби Борисова градина
  • 6 Росен

    8 30 Отговор
    Болни мозъци... Вие ЦСКА ли сте или Борисова та Градина. Какво точно искате знаете ли?! Отбор ли искате, парк ли искате, трева ли искате, дървета ли искате... Пиша точно и ясно за клуба Ви. Кой какво взел, кой какво дал... Ами дай ти бе! Вземи ти бе!

    Коментиран от #10

  • 7 ДрБр

    30 6 Отговор
    Дисагите и бегом в Хърватска
  • 8 1111

    7 30 Отговор
    Преди години на тоя Гришата,един боксьор от Русе му продаде дънки с един крачол,това са му бизнес възможностите
  • 9 Опааа

    13 30 Отговор
    Браво! цецка-Лойч е в топ 15! Слава!
  • 10 Левски 1914

    13 30 Отговор

    До коментар #6 от "Росен":

    Ти на доведения от град Ловеч отбор обединен с Етрополе цска ли викаш?

    Коментиран от #15

  • 11 665433

    10 21 Отговор
    Упадък, хаоси паника. Мафиотското отборче се намира там, където по един или друг начин щеше да отиде. Оня захарния и ддс мошеник, Гришко, си правеше мафиотските схемички и сега изведнъж истината лъсна. Между другото, подобна съдба ги очаква и Слабия един ден. Там цялата подкрепа дето я имат ще рухне един ден и тогава този отбор ще изчезне. Даже и във В група няма да бъде. Лайногорието също. Всяко изкуствено създадено нещо е обречено.
  • 12 извод

    5 20 Отговор
    От носител на купата само с български иуграчи, до борещ се да не изпадне само с чужденци.
    Всяко управленско решпение между двата момента е било грепно, тъпо и мало умно.
  • 13 Левски 1914

    4 20 Отговор
    Ех , че хубава работа , нов резил за МЕНТЕТО . Догодина Б група.
  • 14 Ментета

    7 20 Отговор
    Тези са литекс-софия нищо общо с ЦСКА!
  • 15 Стършел

    20 1 Отговор

    До коментар #10 от "Левски 1914":

    Ти си като Любимец 13 + 1!???