25 Август, 2024 17:36 2 491 4

Невиждан срам за ЦСКА, такова нещо не се е случвало от 40 години

  • цска-
  • арда-
  • история-
  • футбол-
  • срам-
  • цска-софия-
  • средец

Отборът записа 4 загуби в първите си пет мача от първенството

Невиждан срам за ЦСКА, такова нещо не се е случвало от 40 години - 1
Снимка: БГНЕС

За първи път от 40 години "червените" правят толкова лошо начало на сезона. Вчера (24 август) ЦСКА загуби от Арда Кърджали - четвърто поражение в първите 5 мача. Преди това "червените" паднаха от Лудогорец, Спартак Варна и Славия, а единствената им жертва е Хебър, предаде bTV.

Статистиката сочи, че това е най-лошият старт за тима от 40 години насам. От сезон 1984/1985! Тогава ЦСКА губи с по 0:1 от Тракия Пловдив, Локомотив София и Левски. Следва поражение с 1:3 като гост на Етър и равенство 2:2 със Сливен.

Първата победа за тима е едва в шестия кръг - 3:0 като гост на Берое. "Червените" са водени от легендарния Манол Манолов-Симолията. В състава са футболисти като Пламен Марков, Лъчезар Танев, Стойчо Младенов, Христо Стоичков, Георги Славков, Радослав Здравков, Георги Димитров - Джеки.

След краха в началото тимът все пак успява да се събере и да завърши на второ място с актив от 36 точки - 15 победи, 7 равенства и 8 загуби. Първи е Левски с 40 точки, а на трета позиция е Тракия с 33 точки.

Сезон 1984/1985 е пословичен за българския футбол. По време на финала за Купата на 19 юни 1985 г. се стига до бой между футболистите на Левски и ЦСКА. След него и двата тима са разпуснати, ръководителите им Кръстю Чакъров и Борис Станков изхвърлени от областта на спорта и физкултурата, отнемат се треньорските права на Васил Методиев - Шпайдела и Симолията, а завинаги от футбола са изключени Борислав Михайлов, Пламен Николов, Емил Велев и Емил Спасов от Левски, както и Христо Стоичков от ЦСКА. Наско Сираков пък е със спрени права за 1 година. Титлата на "сините" и купата на "червените" са отнети, като двата клуба са лишени от евроучастие. Левски приема името Витоша, а ЦСКА става Средец.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕЙК

    19 0 Отговор
    Футболисти - НОВ ВНОС и всичките - ЗВЕЗДИ!
    Треньори - НОВ ВНОС и всичките по-кадърни от МАУРИНЬО!
    Няма го старото материал - КОЛЕВ, ЯКИМОВ, НАЙДЕНОВ, ПЕНАТА, ГАГАНЕЛОВ И ДРУГИТЕ ШАМПИОНИ!
    Резултати - кой де ги хване ги БИЕ КАТО МАЧЕ У ДУВАР! Не, че в другите "български" отбори е нещо различно!
  • 2 Гуцката

    7 1 Отговор
    А тръгнахме не с един, ами с два черпака да гребем. А то се оказа поредна провинциална драма. Фаворити сме на книга, а в действителност- плява и мъгла. Добре,че ни няма на стадиона, че до Нова година щяхме да сме наказани без публика. Да викат Стойчо, да купува един отбор и да ги учи на футбол.
  • 3 Сеирджия

    12 2 Отговор
    И какво общо има статистиката на изчезналия ЦСКА с тази на ребрандирания Литекс?!
  • 4 Истината

    5 4 Отговор
    Комунистите отнеха титлата на Левски нямаща нищо общо с купата на България. Но, така обезличиха Левски заради слабата година на техния армейски клуб. Скапани комунисти