1 Септември, 2024 20:56 1 043 1

Филип Кръстев се отчете с гол и асистенция при първата победа на Цволе

  • филип кръстев-
  • гол-
  • асистенция-
  • цволе-
  • победа-
  • нидерландия-
  • ередивизи

Българинът заслужено спечели наградата "Играч на мача"

Филип Кръстев се отчете с гол и асистенция при първата победа на Цволе  - 1
Снимка: YouTube

Българският национал Филип Кръстев записа гол и асистенция за отбора на Цволе, който спечели с 3:0 срещу Хераклес Алмело в мач от четвъртия кръг на футболното първенство на Нидерландия. Това бе първа победа за сезона за "сините", които се изкачиха на 13-а позиция. Бившият халф на Славия и Левски изнесе много силен мач като титуляр за Цволе и заслужено спечели наградата "Играч на мача", предаде БНТ.

Кръстев направи асистенцията си в 13-ата минута, когато подаде на Дилан Венте и той се разписа от близко разстояние за 1:0. Друго попадение за Цволе бе отменено в 48-ата минута заради нарушение на българския национал, но Дилан Мбайо се разписа за 2:0 само 12 минути преди края с точен удар в долния ъгъл.

Така се стигна до четвъртата минута на добавеното време, когато Мбайо и Кръстев се откъснаха срещу стража на гостите си. Този път 22-годишният белгийски нападател реши да подаде на намиращия се на по-добра позиция български национал и той оформи крайния резултат с лекота.

Преди този мач Цволе имаше само един гол за сезона, вкаран от Кръстев при поражението с 1:5 срещу Фейенорд. Вторият българин в Ередивизи ще бъде именно в тима от Ротердам, който вчера трансферира стража Пламен Андреев от Левски за около 1.2 милиона евро.

Кръстев и Андреев бяха съотборници в Левски и заедно спечелиха Купата на България през 2022.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Браво, жив и здрав Баце!