13 Септември, 2024 12:45 605 1

Адвокатите на Манчестър Сити очакват успех в първото дело срещу Премиър лийг

  • адвокатите-
  • манчестър сити-
  • победа-
  • делото-
  • премиър лийг

То касае правилото на Висшата лига за трансакции с асоциирани страни

Адвокатите на Манчестър Сити очакват успех в първото дело срещу Премиър лийг - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Адвокатите на Манчестър Сити са уверени, че ще постигнат победа в делото, което клубът заведе срещу Пемиър лийг. То касае правилото на Висшата лига за трансакции с асоциирани страни.

Целта на въвеждането му, което стана факт след закупуването на Нюкасъл от Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, бе всички сделки между даден клуб и други лица, свързани със собствениците на въпросния клуб, да се извършват на справедлива пазарна стойност, а не на раздути цени, с които клубовете да оправят счетоводството си. Сити се противопостави на това решение, което адвокатите на клуба определиха като “тирания на мнозинството”, информира Спортал.

Според “Таймс” вече е приключило двуседмичното изслушване по делото, в което и други клубове са дали своите показания. Едни са били в подкрепа на каузата на Манчестър Сити, а други - в полза на Премиър лийг. Решението се очаква съвсем скоро, като според споменатия източник правният екип на Сити смята, че изслушването е минало добре за тях и те очакват “някаква форма на победа”.

Интересно е, че решението по това дело ще дойде точно в началото на големия процес срещу Манчестър Сити, който стартира в понеделник. Той ще разглежда 115-те обвинения, повдигнати от Висшата лига срещу “гражданите” за нарушаване на финансовите правила. Крайното решение по това дело се очаква през март следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    1 0 Отговор
    Срещу доста милиони приготвени за съда се учаква голям успех