9 Октомври, 2024 16:26 402 1

Макс Верстапен отново възропта срещу календара на Формула 1

  • макси верстапен-
  • шампион-
  • формула 1-
  • промени-
  • пътувания-
  • календара-
  • ф1

Той поиска да се намалят пътуванията

Макс Верстапен отново възропта срещу календара на Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Световният шампион във Формула 1 - Макс Верстапен отново коментира календара на шампионата и призова за промени, за да се намалят пътуванията и въздействието, което изпитват пилотите и екипите от смяната на часовите зони.

До края на сезон 2024 остават шест състезателни уикенда, които са групирани в две серии по три последователни състезания, като всичко това е събрано в осем седмици.

В последните години Формула 1 е под сериозен натиск да подрежда по-добре календара си, тъй като състезанията достигнаха рекордната бройка от 24, а като се прибавят и спринтовете, стартовете стават 30.

“Винаги съм казвал, че в календара има твърде много състезания - обясни Макс. - Но за мен по-важното е пътуването в различни часови зони. Между Лас Вегас и Катар, това е като да отидеш на другия край на света. Мисля, че можеше да бъдат по-добре подредени сериите от по три поредни състезания, да са по-близо едно до друго като разстояние. Така че, може би това, ще трябва да се прегледа, като ще има толкова много състезания е добре те да са по-близо едно до друго.”

Макс допълни, че в края на сезона всички вече са уморени и е по-лесно човек да се разболее и обясни, че дългите полети също не помагат за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огнян от фрог

    3 1 Отговор
    Мрън,мрън.Професионалисти получаващи милиони евро 💶 заплата!