9 Октомври, 2024 19:30 643 0

ЦСКА внесе яснота за Панчарево

  • цска-
  • панчарево-
  • футбол-
  • терени

Днес официално стартира изграждането на нов тренировъчен терен на клубната база на ЦСКА в Панчарево

ЦСКА внесе яснота за Панчарево - 1


ЦСКА внесе яснота за обновяването на един от терените в Панчарево.

Ето какво съобщават "червените":

"Днес официално стартира изграждането на нов тренировъчен терен на клубната база на ЦСКА в Панчарево. Игрището на досегашния терен 3 ще бъде премахнато изцяло и на негово място ще бъде поставено ново супер модерно покритие, което ще се ползва за тренировъчен процес от различни отбори на армейския клуб.

След премахване на всички слоеве от досегашния терен, ще се пристъпи към изграждане на нова дренажна система, модерна поливна система с възможност за програмиране на различни напоителни режими, изграждане на нов почвен слой и модерно естествено тревно покритие с чимове от последно поколение.

В съседство вече е в ход облагородяването и на допълнително пространство, върху което ще се разположи помощно игрище, чието тревно, отводнително и напоително покритие също ще са от най-висок клас. То ще е предназначено за тренировки на вратарите и загрявки на отборите с цел намаляване на натоварването на основния терен. Общата тренировъчна площ на двата ще е над 10 декара, като помощното игрище ще бъде използвано и като чимово стопанство за компенсиране на другите терени при нужда.

Планира се цялата дейност по отстраняването на досегашната земна маса и поставянето на новото покритие да се извърши в рамките на месец.

Проектът е финансиран от съвместното дружество „Спортни имоти Българска армия“ между ЦСКА и държавата, което се грижи и за базата в Панчарево. В близките месеци се планира цялостната подмяна и на другите два тренировъчни терени на клубната база."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА