10 Октомври, 2024 17:46 558 1

Роджър Федерер благодари на Рафаел Надал

  • роджър федерер-
  • рафаел надал-
  • тенис-
  • благодари-
  • кариерата си

Двамата имат общо 40 мача помежду си

Роджър Федерер благодари на Рафаел Надал - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Швейцарският тенисист Роджър Федерер благодари на Рафаел Надал за страхотните мачове, които двамата изиграха по време на голямото им съперничество в тениса, предаде БНР. Надал обяви по-рано днес, че прекратява състезателната си кариера след финалния кръг на Купа "Дейвис" през ноември.

"Каква кариера, Рафа! Винаги съм се надявал, че този ден никога няма да дойде. Благодаря ти за незабравимите спомени и всичките ти невероятни постижения в играта, която обичаме. Беше абсолютна чест", написа Маестрото в Инстаграм.

Двамата изиграха общо 40 мача помежду си в най-великото съперничество на XXI век, като балансът е 24-16 в полза на испанеца.

Надал, на 38 години, беше номер едно в света 209 седмици. Левичарят от Манакор има 92 победи в турнири под егидата на Асоциацията на тенисистите професионалисти, включително 22 в турнири от Големия шлем, включително 14 от "Ролан Гарос", като по този показател той отстъпва само на сърбина Новак Джокович (24 титли).

Испанецът е двукратен олимпийски шампион: през 2008 г. спечели на сингъл, а през 2016 г., заедно с Марк Лопес, на двойки. Като член на националния отбор Надал стана петкратен носител на Купа "Дейвис".

Сегашният водач в ранглистата Яник Синер също почете Надал: "Това е тежка новина за целия свят на тениса, и не само света на тениса. Това, което мога да кажа, имах голям късмет да го опозная, Рафа е невероятен човек. Всички видяхме колко добър беше той като играч, уроците, които ни даде, на младите играчи, как да се държим на игрището, как да се справяме с трудните ситуации. Той даде на всички нас много емоции, когато го гледахме да играе. И също така да остане смирен, успехите не го промениха, да избира правилните хора около себе си, да има страхотно семейство. Но всичко има начало, а също и край. Така че, да, само той знае как се чувства.", написа италианецът.

Петкратният носител на "Златната топка" и европейски шампион по футбол Кристиано Роналдо също показа уважението си към Рафаел Надал.

„Рафа, това беше невероятна кариера. Твоята отдаденост, страст и невероятен талант са вдъхновили милиони хора по света. За мен беше чест да видя кариерата ти и да те нарека приятел. Приятна почивка“, написа Роналдо в социалните си мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕГНто не прощава

    2 0 Отговор
    Сик транзат глория мунди