17 Октомври, 2024 12:30 2 533 15

Излязоха шокиращи подробности за намушкания национал на България

  • добруджа-
  • стефан трайков-
  • футбол

За нападението са задържани двама мъже – на 23 и 30 години

Излязоха шокиращи подробности за намушкания национал на България - 1

Футболистът на Добруджа и националния юношески тим Стефан Трайков беше намушкан с нож на автобусна спирка в Добрич. Пострадалият е транспортиран по спешност във варненска болница, където е опериран.

За нападението са задържани двама мъже – на 23 и 30 години. По-възрастният, за когото се предполага, че е нанесъл прободните рани, е бил в изпитателен срок по присъда за притежание на наркотици. Полицията го издирва два дни.

„За мен Стефан е един от най-големите таланти в България. Неслучайно е юношески национал. Като характер той може би е душата на съблекалнята - етичен е, не е заядлив. Едно много добро момче”, каза треньорът на ФК „Добруджа 1919” Атанас Атанасов пред NOVA.

Сигнал за инцидента с 19-годишния спортист е подаден от Центъра за спешна помощ, където е приет към 7.00 ч. на 12 октомври.

„Пристигналите на място полицейски екипи установяват, че е възникнал спор, който е прераснал в конфликт между две компании. Пострадалият и двама негови съотборници се прибирали от питейно заведение”, съобщи говорителят на ОДМВР-Добрич Стоян Стоянов.

На спирката нападателите разтоварвали багаж от автобус, пристигащ от Турция. „Единият от обвиняемите се е бутнал леко в пострадалия. Последвал словесен конфликт между тримата, при което първият обвиняем е нанесъл удар на момчето. След това вторият извадил нож, който носел у себе си и е намушкал младежа няколко пъти в коремната кухина”, каза Даниел Илиев, говорител на Районната прокуратура в Добрич.

Случайно преминаващ охранител станал свидетел на атаката. „Той откарал момчето с личния си автомобил до МБАЛ-Добрич, където му е оказана спешна медицинска помощ. Установено е, че в резултат на нанесения удар е засегнат белия дроб, поради което младежът е транспортиран до болницата във Варна. Там, за щастие, състоянието му е стабилизирано и към настоящия момент е добро”, посочи още Илиев.

Нападателите са с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Повдигнати са им обвинения за нанасяне на средна телесна повреда. „Аз не мога да си представя, че нормален човек може да си позволи такова нещо! И какво значи средна телесна повреда? Това за мен си е опит за убийство! Най-важното сега е Стефан да се възстанови и да започне да си упражнява професията. Оттам нататък нека има малко повече съвест у хората, които отсъждат”, добави Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факт

    41 0 Отговор
    В сащ такива ги лекуват с 20 годишни присъди
  • 4 Студопор

    48 0 Отговор
    Средна телесна?? Ако не е бил охранителят, човека е щял да си умре.

    Коментиран от #13

  • 5 Марко

    37 0 Отговор
    Стискам палци на момчето / и следващия път по-кротко с агресивни непознати, няма смисъл от подобни свади/ .
    И едно браво от мен за охранителя!
  • 6 Плоскоглави

    20 1 Отговор
    В квадратната кратуна няма много място за мозък, инак как ще се нахвърлиш да убиваш някого, когото виждаш за пръв път?
  • 7 честен ционист

    5 14 Отговор
    Свада между турци и гагагузин, още един ден в Кайтагския край.
  • 8 Хасандъйри

    3 17 Отговор
    Да бе мирно стояло, не би чудо видяло!
  • 9 665

    9 6 Отговор
    Младежкият национал на 17 г. се прибира от запой с съотборници 6 часа сутринта!!!
    Страхотни футбалери ще станат, без съмнение!

    Коментиран от #11

  • 10 Петко

    10 2 Отговор
    И как са имената на обвиняемите? Защо се крият?! За да няма напрежние на етническа основа? Или престъпниците са по-пазени от пострадалите?
  • 11 Ддд

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "665":

    19 годишен, не 17.Но това няма значение.
    Имам усещането че футболистите са си стърсили шамарите.
  • 12 456

    5 1 Отговор
    От така написаното излиза, че този Стефчо и компания са си го търсили и изобщо не са без вина. В 6 сутринта излизат от заведение / едвали вода само да са пили/, и се блъска в човек които вече работи. За да му се извади от непознат нож ей така, едвали този Стефчо е бил много кротичък и нищо не казвал.
    Дано се възстанови напълно и това да му е за урок.

    Коментиран от #15

  • 13 А бе

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Студопор":

    Едно не ми е ясно.6 часа излиза от дискотека,после случайно се блъска в човек,който си разтоварване багажа,на огромния паркинг пред стоматология та,където е всеизвестно че,освен пристигащите автобуси,се събират лекета ,наркомани и дилъри с тунинговани бмв 93-та.Не е това което се пише.
  • 14 а ла хулю фишер

    1 0 Отговор
    В Турция и на други места носенето на ножове над определена дължина е забранено . Ората с държавна охрана съжо може да помислят за това , ако им остане свободно време от претоварения им график
  • 15 Чети бе

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "456":

    единия от обвиняемите се е блъснал в момчето.