22 Октомври, 2024 23:56 442 0

Арсенал не пропусна Шахтьор

  • арсенал-
  • футбол-
  • шахтьор донецк-
  • шампионска лига

"Артилеристите" биха с 1:0 на Емирейтс

Арсенал не пропусна Шахтьор  - 1

Отборът на Арсенал победи Шахтьор Донецк с 1:0 в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Лондончани стигнаха до успеха след автогол, но пропиляха и дузпа през второто полувреме.

Гостите имаха възможност да изравнят резултата в добавеното време, но както и през останалата част от мача не успяха да покажат класата, необходима за преодоляването на отбора на Арсенал.

Лондончани са със 7 точки след две победи от началото на кампанията в ШЛ. Те заемат 4-о място, Шахтьор е само с точка на 29-о място.

Първото по-опасно положение в срещата бе в полза на домакините, а Рикардо Калафиори бе на крачка от това да завърши атаката, но ударът му от близко разстояние мина над гредата.

Арсенал не пропусна Шахтьор

В 29-ата минута Арсенал поведе в резултата, напълно логично с оглед на играта. Мартинели стреля, топката се отби в гредата, а след това се удари и в гърба на вратаря Дмитро Ризник, за да се окаже в собствената му мрежа за 1:0.

Арсенал не пропусна Шахтьор

В края на полувремето лондончани продължиха да атакуват и да търсят втори гол. В 40-ата минута стражът на Шахтьор се прояви майсторски, спасявайки отличен удар на Габриел Жезус отблизо.

Арсенал не пропусна Шахтьор

В 53-ата минута стражът Дмитро Ризник беше принуден да действа, за да осуети опасен изстрел на Габриел Мартинели, от който се стигна само до корнер.

Арсенал не пропусна Шахтьор

При една от поредните атаки за Арсенал, главният рефер преразгледа ситуация чрез ВАР, за да отсъди дузпа за игра с ръка. В 77-ата минута Леандро Тросар стреля в центъра на вратата, където Ризник бе безкомпромисен.

Арсенал не пропусна Шахтьор


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА