27 Октомври, 2024 10:24 694 0

Карлос Сайнц тръгва първи в Мексико

  • сайнц-
  • ферари-
  • формула 1-
  • верстапен

До него на първия ред застава Макс Верстапен с "Ред Бул"

Карлос Сайнц тръгва първи в Мексико - 1
Снимка: БГНЕС

Карлос Сайнц с "Ферари" спечели първия си полпозишън за сезона във Формула 1 и ще потегли пръв в Гран При на Мексико, предава БТА. Испанският пилот беше стабилен през цялата квалификация и записа най-добро време от 1:15.946 минута. Сайнц спечели Гран При на Австралия по-рано тази година, но последният му полпозишън беше на Гран При на Сингапур през септември 2023-а.

Към него на първия ред ще се присъедини трикратният световен шампион Макс Верстапен с "Ред Бул", който изостана с 0,225 секунди. Претендентът за титлата Ландо Норис с "Макларън" остана трети.

"Направих две страхотни обиколки в третата част на квалификацията и те бяха достатъчни за полпозишън, което е страхотно, тъй като обикновено в Мексико е трудно. Определено направихме стъпка напред и изглежда, че вървим в правилната посока. Очакваме с нетърпение да довършим работа", каза Сайнц.

Защитаващият титлата си Верстапен ще се стреми да спечели и да прекрати серия от девет състезания без победа.

Той все още оглавява класирането с 57 точки пред Норис, който ще опита да вземе първа победа за "Макларън" в Мексико след тази на Айртон Сена през 1989 година.

Шарл Льоклер с "Ферари" завърши на четвърто място в квалификацията за място. "Макларън" оглавява класирането при конструкторите, а "Ферари" изостава с 48 точки на трето място. Любимецът на местните фенове Серхио Перес отпадна в първата част на квалификацията и ще започне домашното си състезание от 18-о място. Фернандо Алонсо от "Астън Мартин" ще започне своето Гран При номер 400 от 13-а позиция. Алонсо пропусна задължителната пресконференция в четвъртък, тъй като не се чувстваше добре. Състезанието за Голямата награда на Мексико започва в 22:00 часа тази вечер.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА