Last news in Fakti

3 Април, 2014 18:39 1 122 0

Министърът на спорта определи нападките на ГЕРБ като безсрамни

  • мариана георгиева-
  • министерство на спорта-
  • герб

Според Мариана Георгиева само за една година Кабинетът Орешарски е отделил за спортна структура 7 пъти по-голяма сума, от колкото ГЕРБ за цялото си управление

Министърът на спорта определи нападките на ГЕРБ като безсрамни - 1
Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева определи като „откровена и безсрамна нападка“ твърденията на депутати от ГЕРБ, че 20-те милиона лева  за спортна инфраструктура се насочват към  общини на ДПС.

Днес ръководството на Министерството на младежта и спорта даде пресконференция, в отговор на твърденията на Ивелина Василева, Иван Чолаков и Валентин Василев. На проведен вчера брифинг, те заявиха, че са силно притеснени за 20-те милиона лева, преведени въз основа на постановление на Министерски съвет, по бюджета на Министерство на младежта и спорта по програма за  изграждане на многофункционални спортни площадки и покрити плувни басейни. Според тях парите са били инвестирани основно в общини, контролирани от ДПС, без да е ясно как те са били избрани за това.

„Вчерашният брифинг на тримата депутати от ГЕРБ е откровена и безсрамна нападка срещу Кабинета Орешарски, срещу Министерството на младежта и спорта и срещу мен като министър. Няма далавера. Има добросъвестна и законообразна държавна политика в областта на спорта, която има за един основен принцип справедливостта, съответна на европейската политика, посветена на заличаването на различието между регионите.“

Според данните изнесени от министъра на спорта, общините на ГЕРБ са на първо място по планирани за годината инвестиции, с 43%. Следват тези на БСП с 33% и на ДПС с 21%. Тя заяви, че правителството отделя за спортна инфраструктура 73.362 млн. лева. Сумата става 111.962 млн. , ако към нея се прибавят отделените 35 млн. лева за ремонта на Зимния дворец и 3.6 млн. лева за спортните училища в Плевен и Пловдив. Според нея за четирите си години на управление, кабинетът на ГЕРБ е отделил за спортна инфраструктура обща сума от  10 701 031 млн. лева. Това ще рече, че само за една година, Кабинетът Орешарски е инвестирал 7 пъти повече, от колкото предишното правителство за целия си период на управление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА