Last news in Fakti

12 Април, 2014 18:10 938 0

Литекс победи Левски на „Герена”

  • литекс-
  • левски-
  • а група-
  • герена

Литекс игра с човек по-малко в края след втори жълт картон на Цветанов в 85-ата минута

Литекс победи Левски на „Герена” - 1
Снимка: БТА

Литекс победи Левски с 2:1 в среща от плейофната фаза на българското първенство, играна на стадион „Георги Аспарухов” в столицата.

„Оранжевите” започнаха по-добре първата част и откриха резултата в 23-ата минута. Ваюши остана сам срещу Блажевич след груба грешка в отбраната на „сините” и даде преднина на тима си. Гостите бяха по-добри на терена и удвоиха преднината си в 42-ата минута чрез Руменов, а при гола останаха съмнения за засада.

Възпитаниците на Топузаков обаче показаха зъби и върнаха едно попадение преди почивката. В добавеното време на първото полувреме Мисяк остана сам срещу Пиргов и вкара за 1:2. През втората част Левски бе по-добрият тим на терена и създаде много положения за гол, но Ларсен Туре се отчете с фрапантни пропуски. До края домакините не успяха да изравнят и записаха 11 загуба от началото на сезона в българското първенство.

Литекс измести от втората позиция в класирането ЦСКА, който утре гостува на Локомотив (Пловдив). Левски е пети с илюзорни шансове за класиране в евротурнирите през следващия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА