Last news in Fakti

13 Април, 2014 15:30 582 0

Литекс: Несправедливо се гради негативен имидж на клуба

  • литекс-
  • позиция-
  • негативен имидж-
  • левски-
  • отсъждания

Ловчанлии призоваха за повече безпристрастност

Литекс: Несправедливо се гради негативен имидж на клуба - 1
Снимка: БТА

Ръководството на Литекс излезе с официална позиция след дербито от последния кръг на българското първенство срещу Левски, спечелено с 2:1 от „оранжевите”.

След мача за пореден път главна тема бе съдийството и отсъжданията на реферите, които предизвикаха много полемики. От Литекс са на мнение, че „несправедливо се гради негативен имидж на клуба”. Вижте позицията на клуба, публикувана на официалната страница на тима от Ловеч:

Не приемаме тенденциозното насаждане на мнението, че Литекс е спечелил с два нередовни гола дербито с Левски. По този начин се омаловажава труда на целия отбор и същевременно на клуба ни се гради несправедливо негативен  имидж. Продължава се политиката на някои хора да ни злепоставят с твърденията, че получаваме съдийска помощ. Докато в 6 мача нямахме успех, всичко беше наред. И срещу нас имаше немалко грешки, но ние го приемахме като част от играта, а сега….

Конкретно за двубоя с Левски считаме следното: При първия гол за Литекс Страхил Попов центрира топката към наказателното поле, нашият нападател Джордан се разминава с нея, а след намесата на бранителя Чмовш тя попада в Армандо Ваюши и той открива резултата. При второто попадение ясно се вижда от  видеоклипа, че в момента на паса от страна на Бодуров към Джордан,  защитникът на Левски Чмовш е зад нападателя и покрива засадата.

Разочаровани сме и от телевизионното излъчване на срещата, при което коментаторите не спряха да ни вменяват вина за въпросните ситуации. Те прибързано и уверено заявиха , че има засади при головете и че те са плод на съдийски грешки. Тази категоричност от  журналисти, които не са специалисти в съдийската материя допълнително създава напрежение и негативизъм към нас. Призоваваме за повече безпристрастност , обективност и професионална компетентност. Има си Съдийска комисия към БФС , която изготвя нарядите, преценява как са се справили съдиите и съответно им дава оценки  според представянето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА