10 Май, 2014 17:20 2 928 0

Стратиева ще стартира и на рали „Азорски острови”

  • екатерина стратиева-
  • азорски острови-
  • рали шампионат

Стратиева, която е лидер в шампионата на дамите, ще спори с 26 екипажа в групата на автомобилите с един двигателен мост

Стратиева ще стартира и на рали „Азорски острови” - 1
Снимки: Астра Рейсинг

Екатерина Стратиева ще поднови кампанията си в Европейския рали шампионат с предстоящия старт на Азорските острови, съобщи екипът й. Надпреварата е пети кръг за сезона.

За старта на Азорските острови (16 - 17 май) Стратиева отново ще разчита на своя Citroen C2 R2 Max, след като предишните й две участия с подготвения от Stohl Racing Subaru Impreza я изправиха пред куп проблеми, а и пред много сериозни финансови изисквания.

„Така и не можах да свикна с този автомобил, прекалено тежък и тромав е за мен, съвсем не подхождаше на стила ми на пилотиране. Оказа се и доста по-капризен от моя Citroen, ето защо реших да се върна към него, въпреки че имах трима много сериозни клиенти, които искаха да го купят”, коментира Стратиева преди да потегли към Азорските острови.

Стратиева, която е лидер в шампионата на дамите, ще спори с 26 екипажа в групата на автомобилите с един двигателен мост. Общо 55 автомобила включва списъкът със заявките, като сред тях впечатление прави присъствието на двамата заводски пилоти на Peugeot Крейг Брийн и Кевин Абринг, както и на двамата регулярни състезатели в ERC Василий Грязин (Ford Fiesta S2000) и Кайетан Кайетанович (Ford Fiesta R5). Конкуренцията сред екипажите обаче не е единственото предизвикателство, което очаква пилотите на Азорските острови.

„Това състезание се отличава с тесните и технични трасета. Няма големи изкачвания или спускания, терените са по-скоро равни, като макадамът е сравнително лек на фона на този в Румъния. В два от етапите се кара при постоянна мъгла, като промените в атмосферните условия са често явление. Когато вали, става още по-тежко за автомобилите с предно предаване. Видя се и миналата година, когато се движехме прекрасно, но два етапа преди финала завършихме по таван ", допълва Стратиева, която отново ще бъде тандем с навигаторката Кармен Поенару.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА