12 Юни, 2014 09:00 6 624 2

10-те мача от мондиала, които не трябва да пропускате

  • мондиал 2014-
  • световно първенство-
  • интересни мачове

Още в груповата фаза ще станем свидетели на титанични сблъсъци

10-те мача от мондиала, които не трябва да пропускате - 1
Снимки: БТА/XINHUA

Днес в Бразилия ще бъде открито 20-ото издание на световното първенство по футбол. Жребият отреди титанични сблъсъци още в груповата фаза на турнира, който се очаква с голям интерес. Предлагаме ви 10-те най-интересни мача от групите на мондиала, които задължително трябва да изгледате:

1. Бразилия – Хърватия, 12 юни, Група „A“
Още мачът на откриването ще предложи емоции на феновете по света. „Селесао“ е амбициран да спечели титлата пред собствена публика, но има много въпросителни относно това дали южноамериканците са готови за това. Двубоят с хърватите ще даде отговор на някои от тях. Въпреки че Бразилия е фаворит за трите точки, очаквайте отпор от хърватските футболисти, които ще гонят класиране на осминафиналите.

2. Испания – Холандия, 13 юни, Група „B“
Жребият бе жесток! Миналогодишните финалисти ще трябва да се изправят един срещу друг още във втория ден на световното в Бразилия. Момчетата на Луис ван Гаал ще търсят вендета заради загубата на финала преди четири години. Испания, от своя страна, е фаворит не само за спечелване на този мач, но и на турнира. Грешна стъпка тук може да е фатална за всеки един от тимовете, защото Чили няма да се примири само с участие на мондиала и ще се опита да изненада фаворитите в групата.

3. Англия – Италия, 14 юни, Група „D“
Класика в жанра! И двата отбора разполагат с много качествени футболисти, както и опитни треньори. Трудно е да се предположи дали тимовете ще се хвърлят със зъби и нокти за трите точки или предпазливо ще си поделят точките, имайки предвид присъствието на Уругвай в групата, но едно е сигурно – ще бъде интересно на стадиона в Манаус.

4. Аржентина – Босна и Херцеговина, 15 юни, Група „F“
Дошло ли е времето на Лионел Меси и компания? „Гаучосите“ са в лесна група, но дори за секунда не могат да си позволят подценяване на Босна. Дебютантите имат играчи като Един Джеко и Миралем Пянич, които ще търсят пробойни в отбраната на аржентинците.

5. Германия – Португалия, 16 юни, Група „G“
Друг интересен сблъсък между два суперотбора, пределно мотивирани да направят нещо запомнящо се на мондиала. Немци и португалци имат проблеми с контузени играчи, но дори с наличното ще са достатъчно класни, за да приковат вниманието към себе си.

6. Испания – Чили, 18 юни, Група „B“
На световното преди четири години в ЮАР Испания победи Чили с 2:1 в груповата фаза. За четири години обаче чилийците сериозно подсилиха състава си, понатрупаха опит и самочувствие, и са един от най-опасните южноамерикански отбори на мондиала. Артуро Видал и компания ще търсят успеха в този мач. Дали ще успеят? Времето ще покаже...

7. Уругвай – Англия, 19 юни, Група „D“
Един от ключовите сблъсъци в „групата на смъртта“. Голмайсторът на Висшата лига Луис Суарес ще се изправи срещу някои от съотборниците си в Ливърпул. Бъдете сигурни обаче, че няма да има място за колегиалност!

8. Белгия – Русия, 22 юни, Група „H“
Това е ключовият сблъсък в Група „H“, който ще определи кой ще завърши на първо място. Белгийците имат уникално поколение от класни играчи, но руснаците имат лисица в лицето на Фабио Капело. Азар, Компани и компания срещу Жирков, Денисов и Акинфеев. Ще бъде интересно!

9. Италия – Уругвай, 24 юни, Група „D“
Ако „скуадрата“ прескочи груповата фаза, няма да е желан съперник във фазата на директните елиминации. За да я прескочи обаче, не трябва да губи от Уругвай. Очаква ни интересен двубой!

10. Еквадор – Франция, 25 юни, Група „E“
Всички помним какво се случи преди четири години в ЮАР. „Петлите“ бяха в сравнително лесна група с домакините, Мексико и Уругвай, но завършиха на последно място с едва една спечелена точка. Франция не може да си позволи подценяване, особено на отбор, който има играчи като Антонио Валенсия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    5 0 Отговор
    Ще гледаме, докато не се научат и нашите да играят
  • 2 Stoqn Pepelov

    4 0 Отговор
    англ.-ита., италиянците ще им пукнат рижавите за..ици, иначе другите срещи определено ще се интересни