Last news in Fakti

4 Юни, 2014 20:10 2 488 0

Тевес, Кака и пренебрегнатите имена на мондиала

  • пренебрегнати-
  • световно първенство-
  • мондиал 2014-
  • кака-
  • тевес-
  • иско

Тук попадат и имена като Фернандо Йоренте, Ашли Коул и Марио Гомес

Тевес, Кака и пренебрегнатите имена на мондиала - 1
Снимки: БТА/AP

Остават броени дни до началото на най-големия футболен форум на планетата – световното първенство. Бразилия ще бъде домакин на 20-ото издание на мондиала, а всички очаквания са да видим титанични сблъсъци между най-добрите отбори в света.

Ще има футболисти обаче, които ще ни липсват. Това са пренебрегнатите имена от треньорите на националните гарнитури, които по една или друга причина не са попаднали в окончателните състав за мачовете от груповата фаза в южноамериканската държава. Предлагаме ви част от футболистите, чиято липса със сигурност ще се усети в Бразилия:

Кака (Бразилия):32-годишният нападател е един от най-обичаните играчи в световен мащаб. Със своята класа и харизма бразилецът спечели сърцата на милиони фенове, но за съжаление ще пропусне световното в собствената си страна. Носителят на „Златната топка“ за 2007 премина границата от 100 гола за клубния си тим Милан, но бе пренебрегнат от Сколари за сметка на имена като Оскар, Бернард и Вилиан.

Самир Насри (Франция): Звездата на английските шампиони Манчестър Сити си навлече гнева на френската асоциация още през 2012 година, когато се държа по отвратителен начин с репортери след отпадането на „петлите“ от европейското. Играчът сякаш при философски мястото си извън отбора на Франция, но приятелката му поде словесна война срещу наставника Дидие Дешам, наричайки го „тъп треньор“. Насри несъмнено е един от футболистите, които можеха да впечатлят по терените в Бразилия.

Джузепе Роси (Италия): 27-годишният голмайстор дълго време лекуваше контузия на коляното. Въпреки това играчът на Фиорентина се възстанови и бе на разположение на Чезаре Прандели за световното, но селекционерът на „скуадрата“ му отреди съдбата да гледа мондиала по телевизията. Роси прероди кариерата си след престоя във Виляреал и отбеляза цели 16 гола в 21 мача през изминалия сезон в Серия „А“, но това не бе достатъчно, за да бъде повикан. За сметка на това имена като Касано, Инсиние и Черчи попаднаха в отбора на Италия.

Карлос Тевес (Аржентина): Подобно на Насри, Тевес е в конфликт с националния селекционер и очаквано не попадна в тима на страната си, припомня Goal.com. 30-годишният реализатор вкара 19 гола в Серия „А“ и помогна на Ювентус да завоюва трето поредно скудето. Тевес несъмнено е истински лидер и боец на терена, който можеше да помогне на Аржентина в борбата за златните медали в Бразилия.

Иско (Испания): Реал (Мадрид) плати 30 милиона евро на Малага за правата на 22-годишния полузащитник. Въпреки че беше най-резултатният халф на мадридчани след Бейл в първенството, младокът бе оставен извън тима от треньора Дел Боске. Реакциите не закъсняха – медиите в Испания, както и привържениците на „Ла Роха“ скочиха на опитния наставник заради решението му. Защитниците на Дел Боске ще посочат като аргумент лекия спад на формата на Иско заради честите ротации на схемата на Карло Анчелоти в Реал, но талантливият футболист без никакво съмнение можеше да намери място в тима на европейския и световен шампион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА