Last news in Fakti

5 Юни, 2014 16:00 1 760 0

Кой клуб има най-много представители на световното?

  • бразилия-
  • мондиал 2014-
  • световно първенство-
  • класация-
  • байерн-
  • ювентус-
  • манчестър юнайтед

Остават седем дни до старта на най-големия футболен форум на планетата

Кой клуб има най-много представители на световното? - 1
Снимки: БТА/AP

Дни преди началото на световното първенство по футбол в Бразилия е редно да отговорим на въпроса кой клубен отбор има  най-много представители в южноамериканската държава и кое е първенството с най-много играчи на мондиала.

Победител в класацията с отборите е немският шампион Байерн (Мюнхен). Баварците, които не успяха да защитят трофея си от Шампионската лига, ще изпратят цели 15 свои играчи на най-големия футболен форум на планетата.

Веднага след тях се нарежда Манчестър Юнайтед. Въпреки слабия сезон и седмото място в крайното класиране на Висшата лига „червените дяволи” изпращат 14 свои футболисти на мондиала. С 13 на трето място е испанският колос Барселона. След каталунците в класацията с по 12 представители се нареждат Челси, Ювентус, Наполи и Реал (Мадрид).

Престижното място не е никаква изненада за италианския шампион Ювентус, който по традиция „захранва” скуадрата със свои играчи. Освен обичайните заподозрени италианци в лицето на Буфон, Киелини, Бонучи, Бардзали, Пирло и Маркизио, торинци изпращат още шестима свои футболисти на мондиала – това са чилийците Видал и Исла, швейцарецът Лихтщайнер, французинът Погба, уругваецът Касерес и ганаецът Асамоа.

Другият италиански тим в класацията – Наполи, изпраща също 12 свои играчи, въпреки незадоволителния сезон в калчото. С по 10 представители в Бразилия са отборите на Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити и френският шампион ПСЖ.

Гледайки броя на играчите от съответните клубни първенства, не ни изненадва факта, че английската Висша лига е с най-много представители, пише Goal.com. Цели 105 играча от първенството на Острова ще имат възможността да блеснат на мондиала. Втора в класацията по първенства е италианската Серия „А” с 81.

Немската Бундеслига е на трета позиция със 73 футболиста, следвана от испанската Примера дивисион с 62. На пето място е френската Лига 1 с 47 представители, а шеста е руската Премиер лига с 34. Следват първенствата на Мексико, Турция, Португалия и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА