Last news in Fakti

20 Юни, 2014 23:53 849 0

Франция писа петица на Швейцария

  • франция-
  • швейцария-
  • мондиал 2014-
  • петица

Отбраната на Швейцария бе унищожена от набезите на французите

Франция писа петица на Швейцария - 1
Снимка: БТА/XINHUA

Франция победи Швейцария с 5:2 в среща от Група „Е” на световното първенство по футбол в Бразилия. „Петлите” бяха по-добрият отбор на терена в Салвадор и заслужено се поздравиха с трите точки в най-резултатния мач до момента на мондиала.

Двубоят не започна добре за швейцарците, които трябваше да извършат принудителна смяна още в 9-ата минута. Сендерос влезе на мястото на Стив фон Берген, който получи травма. В 17-ата минута падна и първият гол в мача – Валбуена центрира от корнер, а Жиру преодоля с глава Беналио. Секунди по-късно възпитаниците на Хицфелд сгрешиха в средата на терена, от което по прекрасен начин се възползва Бензема – футболистът на Реал (Мадрид) напредна и подаде на Матуиди, който направи 2:0 и до голяма степен уби интригата в срещата.

В 32-ата минута Франция получи право да изпълни дузпа, която обаче бе пропусната от Бензема. Въпреки това отбраната на швейцарците продължаваше да греши и в 40-ата минута Валбуена направи резултата класически след пас на Жиру.

През второто полувреме Франция също бе хегемон на терена. Бензема направи 4:0 в 67-ата минута, а пет по-късно Сисоко вкара пети гол във вратата на Швейцария. Отборът на Швейцария, който преди дни победи Еквадор, все пак не се отказа и вкара два гола до края. В 81-ата минута Джемайли бе точен от пряк свободен удар, а в 87-ата Джака преодоля Лорис след пас на Инлер.

Франция постигна втора поредна победа в групата си и заема първото място с актив от 6 точки. Швейцария е на второ с 3. След час започва срещата между другите два тима в групата – Еквадор и Хондурас.  На 25 юни ще се изиграят последните два мача от групата, които трябва да определят осминафиналистите. Хондурас излиза срещу Швейцария, докато Еквадор ще мери сили с фаворита за първото място Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА