Last news in Fakti

21 Юни, 2014 02:53 1 038 0

Еквадор излъга Хондурас, Енер Валенсия герой

  • енер валенсия-
  • еквадор-
  • мондиал 2014-
  • хондурас

Група Е се завърза, и четирите отбора имат теоретични шансове за класиране напред

Еквадор излъга Хондурас, Енер Валенсия герой - 1
Снимка: БТА/AP

Еквадор победи Хондурас с 2:1 в среща от Група „E” на световното първенство в Бразилия, а в герой за тима се превърна Енер Валенсия, който вкара и двете попадения.

Хондурас поведе в резултата след половин час игра. В 31-ата минута Костли се възползва от грешка в отбраната на Еквадор и наказа втарятя Домингес след точен изстрел. „Ла Три” обаче отговори мигновено – Енер Валенсия изравни резултата в 34-ата минута. Секунди преди края на първото полувреме хондурасците вкараха втори гол, но главният съдия Бенджамин Уилямс от Австралия го отмени заради игра с ръка на футболиста на „белите” Бенгтсон.

През второто полувреме Еквадор бе по-активният тим на терена. Възпитаниците на Реиналдо Руеда наложиха натиск пред вратата на противника, но това отвори празни пространства за играчите на Хондурас, които имаха няколко добри възможности да поведат след контраатаки. Еквадор все пак стигна до втори гол в 65-ата минута. Айови центрира от пряк свободен удар, а Енер Валенсия вкара с глава. В минутите до края „Ла Три” запазиха крехката си преднина, въпреки че Хондурас на няколко пъти застраши вратата на Домингес.

В другия мач от групата Франция разгроми Швейцария с 5:2. „Петлите” са водачи с актив от 6 точки, следвани от Швейцария и Еквадор с по 3. Хондурас е на последна позиция без спечелена точка. На 25 юни фаворитът за първото място Франция се изправя срещу Еквадор, докато Швейцария ще търсят задължителна победа срещу Хондурас. На теория и четирите отбора имат шансове за класиране на осминафинал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА