Last news in Fakti

11 Август, 2014 12:52 2 146 0

Том и Джери вдъхновиха къща

  • том и джери-
  • onion-
  • архитектура

Измислянето на забавления за децата е истинско предизвикателство - особено през ваканциите. Когато обаче цялата къща представлява голяма площадка за игра, родителите могат да си поотдъхнат. Jerry House на тайландската архитектурна компания Onion е пълна с мрежи, стълби и тунели, с които хлапетиите никога не скучаят.



Идеята хрумнала на собственика на фирмата, когато за пореден ден се чудел какви забавления да организира на четиримата си сина. Колегите му впрегнали сили, търсейки вдъхновение в анимационните филмчета за Том и Джери, което обяснява и името на къщата в Ча Ам Бийч, Тайланд.



Помещенията са проектирани така, че да улесняват максимално тичането, катеренето, криенето, висенето и падането - все любими занимания за децата. Атриумът има мрежи на пет нива, всяко със собствена дупка и стълба.



Стаите са свързани с тунели, но ако на възрастните не им се лази, мотат да използват предвидените обичайни коридори. Скрита врата пък разделя дневната с една от спалните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА